St. Andrea Pinot Gris 2007

Egy ideig azzal szivattam magam, hogy nem ittam St. Andrea bort. Valahogy úgy alakult, hogy mindig más volt a pulton, a hűtőben, új dolgokat kerestem, stb. Hát ilyen nem fordul elő többet.

Főleg ez után a hetes szürkebarát után, merthogy Lőrincz Gyuri borai egyszerűen szuperek. Érezni rajtuk az egységesen átgondolt vonalat, azt a lőrinczgyuris koncentrációt, amire sokáig emlékszünk még egy bor megkóstolását követően. A 2007-es Pinot Gris esetében ez még párosul a tökéletesen érett alapanyaggal, a szép érleléssel, ettől lesz olyan buja ez a bor, hogy az ember környezete szebb lesz egy korty után.

standrea_pinot_gris

Illatban már tombolnak az érett gyümölcsök, trópusi is van, pl. banán, de ízben is ott figyel emellett a karamellizálódott káposzta, és az édesfűszerek, pl. édeskömény. Némi gyógynövény van még, egy kis kamilla, és hosszú lecsengés. Ha valamit ennek a bornak a rovására lehet írni, akkor az az alkohol: mintha kicsit sok lenne. Persze test is van, hogy ellensúlyozza. 4100 Ft pincénél, ezért „csak” 4 csillagot kap.

Hozzászólások

 1. Kántorbandi mondta

  nekem kimondottan tetszik: olyan, amilyen a bor is. Buja, szeretetet áraszt, elvarázsol, pont mint egy fiatal lány csókja :D

 2. Kántorbandi mondta

  A Bravo! a nyugati világ egy kis szelete volt itt nálunk a szocban, örültünk és nyáladzottunk ha hozzájutottunk.

 3. Kántorbandi mondta

  Zoli, ne legyél hipokrata. :) Egy csókolózó pár még nem a bravo.de, de ezt te is tudod. A rajongás pedig a bornak szól, arról mi a véleményed?

 4. zoli mondta

  Nem kóstoltam…hogyisne, ilyen címkével:)
  Mit csináljak, sztem úgy csúnya, ahogy van. Ipacs Gézának is lehet rossz napja.

Minden vélemény számít!