// bejegyzés

Slukk!

Török Csaba “Személyes kedvenc” Szent György-hegyi Olaszrizling 2010 válogatta Radosevics Radovan

A hosszú cím nem véletlen, Radó “saját használatra” palackoztatta ezt a válogatott tételt.

Bevallom nem először találkozom vele, már a vétel előtt kikérte a véleményem (minden infó nélkül kezembe nyomott egy jelöletlen fehérbort, hogy mondjam el mit gondolok). Már akkor egyértelmű volt, hogy olaszrizling és azt is gyanítottam, hogy a Szent György-hegyről, vagy környékéről származik. Jó bornak tartottam és tartom most is, az árával együtt pedig jó vételnek is egyben.

Színe zöldes árnyalatokban játszó citrom, egy kis szén-dioxid ül a pohár alján. Beleszippantva “default balatoni rizlingillat”, inkább az érett-hízelgő fajtából: mandula és körte, csonthéjasok dögivel, határozott ásványosság, amit egy kis vanília fest alá. Klassz.

A kortyban elsőre a határozott savak tűnnek fel, ezt írjuk az évjárat számlájára, annyira nem metsző, inkább csak hangsúlyos (ez hasonlóan az időjárás-jelentések “szórványosan várható eső, zápor” és “elszórtan várható eső, zápor” definícióihoz hasonlóan kissé megfoghatatlan, de maradjunk ennyiben). Így hát a gyümölcsök közül főleg a friss és zöld színű jut eszembe, de ugyanakkor van a citrusok mellett bőven licsi és mogyoró, hűvös-köves alapokon. Szerintem nagyon adja ez a bor, igazi frissítő a vénasszonyok nyarához (nálunk nincsenek indiánok, felejtsük már el ezt a kifejezést). Emlékeim szerint 1890 Ft, azzal viszont 4 csillag.

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

Orbán Pince Küvélet 2010
Vistalba Tomero Petit Verdot Reserva 2008
Ábrahám Diókút 2011
Csordás-Fodor Nagy-Somlói Juhfark 2011
Alexander Laible Alte Reben Riesling 2011
Ábrahám Re-verse 2011
Takler Syrah Reserve 2009

Nincs hozzászólás ehhez: “Török Csaba “Személyes kedvenc” Szent György-hegyi Olaszrizling 2010 válogatta Radosevics Radovan”

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!Legutóbbi hozzászólások

  • italosztaly: hozzáteszem hogy ezzel az évjárattal a címke design is megújult, amit szerintem nagyon eltaláltak. az...
  • aquarius: a bornévre kattintva ( a honlapon ) megnyilik a részletes adatlap.. http://www.gdvajra.it/sheet...
  • marha gulas: Újházi fröccs. Amikor kovászos uborka lével készül a fröccs. Analógan az újházi tyúkhúsleveshez.

Csatlakozz!