Újra egri borkóstoló Budapest felett

A tavalyi telt házas kóstolót követően az Egri Borműhely idén is a budapesti belváros egyik legszebb panorámáját nyújtó High Note SkyBarba hívja az egri borok kedvelőit. A tizenegy egri pincészet széles borkínálatot vonultat fel az augusztus 25-én megrendezésre kerülő kóstolón, amelyre elővételben már elindult a jegyértékesítés.

Az Egri borvidék legkedveltebb pincészetei közül tizenegyet tömörítő Egri Borműhely teljes tagsága jelen lesz a szüreti időszak berobbanása előtti utolsó nagyszabású kóstolón. Az eseményen biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét, hiszen sok különböző bort lehet majd egymás mellett kóstolni a borvidék két meghatározó bortípusából, az egri csillagból és az egri bikavérből. De emellett a borászok készülnek többek között olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, rajnai rizling, kékfrankos és pinot noir borokkal, és persze nem feledkeznek el a rozé- és pezsgőrajongókról sem.

A sétálókóstoló különleges lehetőséget kínál arra is, hogy a vendégek összehasonlítsák a borvidék három eredetvédelmi kategóriába sorolt borát: a gyümölcsös classicusokat, az érlelt superiorokat, valamint a csúcsborokat jelentő grand superior tételeket, amelyek kizárólag egyetlen dűlő terméséből készülhetnek.

„Tavaly nemcsak a vendégek, hanem mi borászok is nagyon szerettük ezt a rendezvényt. A gyönyörű helyszín, a csodás kilátás, az egész esemény hangulata remek volt, a vendégek pedig nagy érdeklődéssel hallgatták, hogy mit mesélünk az egri borokról. Nem volt kérdés, hogy alig várjuk a következő alkalmat, ami végre eljött!” – mesél lelkesen a Tóth Ferenc Pincészettől Tóth Katalin a kóstolóról.

borkostolo_budapest_felett_2A borkóstolónak a tavalyi évhez hasonlóan a főváros egyik legeredetibb szállodája ad otthont. Ahogyan arról a luxusszálloda lobbija is árulkodik, a hotel belsőépítészeti kialakítását a zene inspirálta. Az elismert belsőépítész, Varró Zoltán a szálloda négy szárnyát négy eltérő zenei stílus hatására alakította ki, a szobákat pedig olyan zenei ikonok inspirálták, mint Maria Callas, Luciano Pavarotti, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, James Brown vagy a Rolling Stones. Az Aria Hotel Budapestet mindössze másfél évvel a megnyitóját követően a TripAdvisor Travelers’ Choice Awards New York-i díjátadóján a Világ Legjobb Szállodájának választották. A borkóstolónak a hotel tetején húzódó többszintes High Note SkyBar ad otthont, különleges rálátást kínálva a Bazilikára és a budapesti belvárosra.

A kóstolón az alábbi pincészetek vesznek részt: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet.

Online jegyvásárlás:
https://bit.ly/3Q3oQfE

További információk:
https://www.egribormost.hu/esemeny/borkostolo-budapest-felett-egri-bormuhely-x-high-note-skybar/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1072347930069629

(Fotók: Kőrösi Tamás)

Minden vélemény számít!