• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

V. Nagy Tokaji Borárverés

2017-03-29 ● Kodela Mia

A Tokaji Borlovagrend idén ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait. A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordónyi mennyiségben kerülnek kalapács alá, de különleges palackválogatások is színesítik a sort.

A tavalyi e?vben 19 termelo? 28 te?tele keru?lt kalapa?cs ala?, melyek ko?zu?l 23 elkelt a rangos hazai e?s nemzetko?zi ko?zo?nse?get vende?gu?l la?to? eseme?nyen. Ez 80%-os elada?si ara?nyt jelent, ami a 2015. e?vi árveréshez viszonyi?tva a legmagasabb e?rte?k, 21 055 000 forint o?sszleu?te?ssel e?rt ve?get a Nagy Tokaji Bora?rvere?s.

Untitled

Az idei Nagy Tokaji Borárverést 2017. április 22-én, szombaton tartják Tokaj to?rte?nelmi belva?rosa?ban. Az elo?zo? ne?gy e?v egyre nagyobb sikereket hozo? aukcio?i után, az ötödik árverésen is felvonultatják a történelmi borvidék teljes kínálatát. 16 nagyszerű termelo?, o?sszesen 20 olyan ku?lo?nleges te?telt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, és mino?se?gu?ket szakmai kóstolóbizottság garantálja.

A re?sztvevo? bora?szatok a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen: Barta Pince, Demetervin, Diszno?ko?, Grand Tokaj, Kvaszinger Bora?szat, Holdvo?lgy, Ma?rton Birtok, Myrtus Pince, Pajzos Tokaj, Samuel Tinon, Szent Benedek Pincészet, Szepsy István, ?Ta?llya Wines?, Tokaj Generation Y, Tokaj He?tszo?lo?, Tokaj Kikelet.

Program:

Április 21-én, pénteken a Tokaji Borlovagrend új tagjait avatják a történelmi Rákóczi pincében Tokaj belvárosában. Ezután szakmai programmal és mesterkurzussal folytatódik a Tokaji Tavasz a Paulay Ede Színházban. A Tokaji Portfólió bemutató, szakmai kiállítás és kóstoló során a borvilág szakembereit látják vendégül, ahol több mint 40 Tokaj-Hegyaljai borászat mutatkozhat be a nemzetko?zi re?sztvevo?k elo?tt. A pénteki nap estéjén két koncert és borvacsora is várja a látogatókat ? Bodrogkeresztúrban a ?For You? A?Capella énekegyüttes, Tállyán a Panktastic zenekar szórakoztatja majd a közönséget. A teljes szombati program az árverés jegyében telik majd. Fél 11-kor kezdo?dik az a?rvere?si te?telek vakko?stolo?ja a tokaji ortodox templomban, majd ko?zo?s ebe?det ko?veto?en 15 o?rakor kezdo?dik az a?rvere?s.

A rendezve?ny tova?bbi re?szleteiro?l, e?s a Tokaji Borlovagrendro?l többet is megtudhat a http://tokajiborlovagrend.hu oldalon.

Címkék: nagy tokaji borárverés, Tokaj, Tokaji Borlovagrend, V. Nagy Tokaji Borárverés

← Megszületett a Magna Mátra 6. Paloznaki Jazzpiknik →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!