Világrekord borcímke gyűjtemény

Több mint négy napba tellene átnézni mindazt a boros címkét, amit a torontói Alain Laliberte gyűjtött össze. A kanadai borkedvelőnek mintegy 160 ezer címkéje van.

A címkék nagyját cipősdobozokban tartja, összesen 123 darabban. A gyűjtő már kapcsolatba lépett a Guinness Rekordok könyvével, mert biztos abban, hogy túlszárnyalja az eddigi 16 349 címkés rekordot. A gond csak az, hogy ehhez pontosan meg kell számolni az összes címkét, ami több, mint 100 órát vesz majd igénybe, mondta Laliberte. Persze, a rekordhoz elég lenne 20 ezer címkét is megszámolni.

A kanadai sommelier-ként kezdte pályafutását, ekkor kezdett el címkéket gyűjteni. Már saját gyűjteménye is igen nagyra rúgott, de akkor bővült gigantikussá, amikor egy jó barátjától örökölt 125 ezer borcímkét.

A gyűjtemény legrégebbi címkéje 1859-es, egy német borról, a legunikálisabb darab pedig egy egyedi Chateau Rauzan-Segla, melyből több darab nem készült.

Alain Laliberte hobbijának köszönhetően már karriert is csinált: a quebeci borfesztivál borcímke versenyének ő az elnöke.

Minden vélemény számít!