• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Mit üzen az eddigi legdrágább borkampány?

2009-09-16 ● borravalo.hu

Elindult az eddigi legnagyobb költségvetésű borkampány. A 85 millió forintos nettó költségvetésű kampányt az Akció-Nxs reklámügynökség bonyolította le, a cél, hogy bemutassa a magyar borkultúra sokszínűségét és a borfogyasztással összekapcsolható események végtelenségét a a ?Magyar bor mindenkor? üzenetet közvetítve. Sikerült?

Az eddigi legnagyobb magyar bor imidzskampánynak két választott szlogenje is van. Az egyik, az üzenet: Magyar bor mindenkor. A másik, ennek a kampánynak a szlogenje: A magyar bor közös kincsünk. A sajtóközleményben a Magyar Bormarketing Kht. a következőket írta:

A kampány célja, hogy „bemutassa a magyar borkultúra sokszínűségét és a borfogyasztással összekapcsolható események végtelenségét a a ?Magyar bor mindenkor? üzenetet közvetítve, mert:

– minden pillanat alkalmat adhat a borfogyasztásra: a bor minden helyzetben fogyasztható, frissít, mértékletes fogyasztás esetén egészséges és hangulatot ad, mindig van, vagy jöhet egy pillanat, amikor egy pohár bor elfogyasztása hasznosés a javunkra válik,

– minden pillanatra van magyar bor: a magyar borászat sokszínűsége révén ? a heterogén földrajzi adottságok és termelési szerkezet okán ? minden igényre képes felmutatni legalább egy, annak teljesen megfelelő magyar bort, legyen az ünnepi alkalom, vagy egy hétköznap esti vacsora,

– a bor minden pillanatban ad: a bor ezernyi arcával lep meg és a fogyasztási alkalmak olyan vertikumában jelent lehetséges választást, amellyel egyetlen más italpiaci versenytársa sem rendelkezik, így lehet könnyű alkalmi szomjoltó, vagy a főétkezések elmaradhatatlan szereplője éppúgy, mint ünnepeink, meghitt pillanataink, nagy emlékeink részese.„

A www.magyarbormindenkor.hu oldalon a közös márkát bevezető reklámfilmben ismert hazai közszereplők mondják el, nekik mit jelent a magyar bor. Ehhez még jönnek citylight plakátok, óriásplakátok, bannerek, melyek – és megint idézünk: „a magyar borok sokszínűségét parafa dugókkal illusztrálva jelenítik meg, az új magyar bor arculat alapelemeit, a borvidékeket reprezentáló színes pöttyökre való asszociáció segítségével. A kampányhoz tartozó weboldal a www.magyarbormindenkor.hu-n a reklámfilmben szereplő színészek, zenészek, médiaszemélyiségek borral kapcsolatos gondolatain, kedves történetein kívül hasznos információkkal szolgál magyar borkultúráról, a bor hazai gasztronómiai szerepéről, és értő fogyasztásáról.”

Nos, bevalljuk, nehéz helyzetben vagyunk: a borravaló.hu-t írok közül többen is nexusba kerültünk a Magyar Bormarketing Kht.-vel, kampányaival a múltban (kicsi ez az ország). Ezért egy jó ideig gondolkodtunk, hogy mi legyen ezzel a sztorival. Aztán úgy döntöttünk: mégiscsak a legnagyobb eddigi keretről van szó, amely a borászok 8 forintjából bormarketingre költődik Magyarországon. Ezt nem lehet kihagyni, kikerülni, múltbéli nexusok, ide – vagy oda.

Mi nem értünk egyet teljesen ezzel a kampánnyal. Azzal igen, nagyon is, hogy szükség van kampányra. Azzal is, hogy olyan kampányra van szükség, amely a legszélesebb réteget eléri. Az üzenettel, szlogenekkel, és megvalósítás módjával azonban nagyon nem: szerintünk most azt sikerült elmondani, amit a KSH és GfK statisztikái és közvéleménykutatásai már 2008-ban feltártak, hogy vannak, léteznek. Magyarul, aki ivott bort korábban, pont a fent említett célok miatt tette ezt. Ilyen kérdések jutottak eszünkbe:

Mivel tud most többet ez a fogyasztó? Ki a kampány célközönsége? Egy ilyen imázsfilmet nem lett volna jobb úgy elkészíteni, hogy egy egyszerű fordítással külföldön is eladható legyen? Milyen hasznos információk érhetők el a honlapon? Nem értjük: ha valaki eddig nem szerette, tegyük fel, a disznóhúst – biztos, hogy attól szereti majd meg, hogy Zséda, Novák Péter vagy Lukács Sándor elmondja, milyen jót grilleztek egyszer?

Félreértés ne essék: nem rontó, negatív szándékú ez a bejegyzés. Egyszerűen nem vagyunk meggyőzve. Kedves olvasó, nagyon kiváncsiak vagyunk: szerinted sikerült ez a kampány? Mondd el a véleményed.

Korábban:

Játszótér borból

Borszerdán kárdonnéjt

500 literes kisfröccs

Címkék: bor, bormarketing, kampány, magyar bor mindenkor, üzenet

← Kedves Mr. Floyd! A gőgös sommelier →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl
Loading
00:00 / 39:05
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!