• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

V. Nagy Tokaji Borárverés

2017-03-29 ● Kodela Mia

A Tokaji Borlovagrend idén ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait. A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordónyi mennyiségben kerülnek kalapács alá, de különleges palackválogatások is színesítik a sort.

A tavalyi e?vben 19 termelo? 28 te?tele keru?lt kalapa?cs ala?, melyek ko?zu?l 23 elkelt a rangos hazai e?s nemzetko?zi ko?zo?nse?get vende?gu?l la?to? eseme?nyen. Ez 80%-os elada?si ara?nyt jelent, ami a 2015. e?vi árveréshez viszonyi?tva a legmagasabb e?rte?k, 21 055 000 forint o?sszleu?te?ssel e?rt ve?get a Nagy Tokaji Bora?rvere?s.

Untitled

Az idei Nagy Tokaji Borárverést 2017. április 22-én, szombaton tartják Tokaj to?rte?nelmi belva?rosa?ban. Az elo?zo? ne?gy e?v egyre nagyobb sikereket hozo? aukcio?i után, az ötödik árverésen is felvonultatják a történelmi borvidék teljes kínálatát. 16 nagyszerű termelo?, o?sszesen 20 olyan ku?lo?nleges te?telt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, és mino?se?gu?ket szakmai kóstolóbizottság garantálja.

A re?sztvevo? bora?szatok a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen: Barta Pince, Demetervin, Diszno?ko?, Grand Tokaj, Kvaszinger Bora?szat, Holdvo?lgy, Ma?rton Birtok, Myrtus Pince, Pajzos Tokaj, Samuel Tinon, Szent Benedek Pincészet, Szepsy István, ?Ta?llya Wines?, Tokaj Generation Y, Tokaj He?tszo?lo?, Tokaj Kikelet.

Program:

Április 21-én, pénteken a Tokaji Borlovagrend új tagjait avatják a történelmi Rákóczi pincében Tokaj belvárosában. Ezután szakmai programmal és mesterkurzussal folytatódik a Tokaji Tavasz a Paulay Ede Színházban. A Tokaji Portfólió bemutató, szakmai kiállítás és kóstoló során a borvilág szakembereit látják vendégül, ahol több mint 40 Tokaj-Hegyaljai borászat mutatkozhat be a nemzetko?zi re?sztvevo?k elo?tt. A pénteki nap estéjén két koncert és borvacsora is várja a látogatókat ? Bodrogkeresztúrban a ?For You? A?Capella énekegyüttes, Tállyán a Panktastic zenekar szórakoztatja majd a közönséget. A teljes szombati program az árverés jegyében telik majd. Fél 11-kor kezdo?dik az a?rvere?si te?telek vakko?stolo?ja a tokaji ortodox templomban, majd ko?zo?s ebe?det ko?veto?en 15 o?rakor kezdo?dik az a?rvere?s.

A rendezve?ny tova?bbi re?szleteiro?l, e?s a Tokaji Borlovagrendro?l többet is megtudhat a http://tokajiborlovagrend.hu oldalon.

Címkék: nagy tokaji borárverés, Tokaj, Tokaji Borlovagrend, V. Nagy Tokaji Borárverés

← Megszületett a Magna Mátra 6. Paloznaki Jazzpiknik →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!