• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Borkóstoló Budapest felett

2021-08-12 ● Kodela Mia

Búcsúztasd a nyarat egri borokkal Budapest legszebb panorámája mellett! Az Egri Borműhely kilenc borászata Budapestre jön, hogy egy kötetlen és jó hangulatú borkóstoló keretében az egri bor budapesti rajongóinak is megmutassák boraikat.

Az eseménynek az elegáns, belvárosi Aria Hotel tetőterasza, a High Note SkyBar ad otthont. Innen a történelmi és a modern Budapest izgalmas kombinációja tárul elénk, a kétszintes terasz páratlan kilátást nyújt a belvárosra, például a karnyújtásnyira található Bazilikára.

A pincészetek 3-3 szuper bort kóstoltatnak az asztaloknál, ahol a borászok személyesen mesélnek a hozott tételekről, két pohár bor között pedig a kilátást csodálva sétálhatunk a tetőteraszon. Míg a szerencsések, akik időben regisztrálnak, részt vehetnek egy Sky VIP Tastingen is, a roof top legmagasabb részén, ahol a pincészetek csúcs tételeit, grand superior borokat, a pincék mélyéről hozott utolsó palackokat kóstolhatják.

236167014_822885175071560_8068009104918655190_n

Időpont: 2021. augusztus 24. 17:00-21:00
Helyszín: Aria Hotel Budapest 7. emelete, High Note SkyBar (Budapest, Hercegprímás u. 5.)
Online jegyvásárlás: bit.ly/37BsUzX

Résztvevő pincészetek és a kóstolható borok:

– Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok
: Könnyű álmok pezsgő, Egri Csillag 2020, Bikavér 2018
– Eszterházy Károly Egyetem: Brut Natur 2016, Egri csillag 2020, Egri Bikavér 2016
– Gál Tibor Pincészet: Egri Csillag 2020, Egri Bikavér Superior 2018, Pajados Bikavér Grand Superior 2017
– Juhász Testvérek Pincészete: Eufória extra dry pezsgő, Egri Csillag 2020, Egri Bikavér Superior 2018
– Ostoros Családi Pincészet
– Petrény Winery: Chardonnay Battonage 2017, ASTRA Egri Csillag Superior 2016, Big Band Egri Bikavér 2015
– St. Andrea Szőlőbirtok: Örökké Egri Csillag Superior 2020, Áldás Egri Bikavér Superior 2019, Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2017
– Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok: Bokréta Cuvée 2020, Rosé 2020, Bikavér superior 2016
– Tóth Ferenc Pincészet: Egri Csillag Classicus 2020, Egri Csillag Superior 2020, Egri Bikavér Superior 2018

Jegyek: A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt jegyek csak limitált mennyiségben állnak rendelkezésre, ezért érdemes őket minél előbb megvásárolni.

Sétálókóstoló: 9800 forint
online jegyvásárlás: bit.ly/37BsUzX

Sky VIP Tasting: 5000 forint (kizárólag sétálókóstoló belépővel együtt vásárolható, exkluzív kóstoló borritkaságokkal, és a borászok személyes vezetésével, limitált férőhellyel)
17:15-17:45
online jegyvásárlás: https://bit.ly/3yGtvfv
18:15-18:45
online jegyvásárlás: https://bit.ly/3fVzZj
19:15-19:45
online jegyvásárlás: https://bit.ly/3lVhYW1

Az Aria Hotel Budapest különleges szállásajánlatot is összeállított erre a napra. A szobaár augusztus 24-e éjszakára 195 EUR + adók : https://bit.ly/3fW7IZW

Tekintettel arra, hogy szabadtéri rendezvényről van szó, ha kedvezőtlen az időjárás, el kell halasztaniuk az eseményt. Esőnap: szeptember 2.

← 10 éve mutatkozott be az egri csillag Bemutatták a Villa Sandahl pincészet 2019-es rizlingjeit →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!