• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A világ öt legjobb borhotele

2009-12-28 ● borravalo.hu

A világ legjobb borvidékein található hotelek közül választott ki ötöt egy hotelekkel foglalkozó honlap. Napa-völgy, Dél-Afrika, Toszkána, Bordeaux és Barossa-völgy. Mennénk mi is!

A Mr & Mrs Smith az egyik legelismertebb utazási oldal, főként presztízs és boutique hotelekkel foglalkoznak. Év végi összeállításuk nem volt könnyű munka: csupán ötöt kellett kiválasztani több tucat olyan hotel közül, melyek megérdemelhették volna a listán való részvételt.

A szerkesztők azonban szőrős szívűek voltak, kimondottan a borturizmus lebegett a szemük előtt, és az, hogy a szállodák mit kínálnak, milyen színvonalon. Így landolt a listán a következő öt hotel, melyeket a bejegyzés végén található képgalériánkon is meg lehet csodálni.

Calistoga Ranch

A kaliforniai Napa-völgyben található Calistoga 48 faházzal várja a vendégeket, de ez ne tévesszen meg senkit: ezek luxus faházak, erdei fenyők és tölgyek között szétszórva. A ranchnek saját borászata van, és persze lehet kóstolni a völgyben található összes pincészettől is, akiknek képviselői állandó kóstolókat tartanak a hotelben. A Napa-völyg egyik legjobb éttermének, a Lakehouse-nak borlapját legalább egy évig tart végigolvasni, akinek van erre ideje, a szüreten is részt vehet, fáradalmait pedig a hotel fürdőjében pihenheti ki.

http://www.calistogaranch.com/

Hawksmoor House

Fokvárostól félórányira, a Matjieskuil farmon található ez az egyedi és nosztalgikus, antik darabokkal berendezett vendégház. Dél-Afrika Winelands régiójának 18. századi világába enged betekintést a birtok, reggeli a verandán, vacsora az elképesztő naplementével, közben pedig olyan birtokokat lehet meglátogatni, mint a közeli Stellenbosch. Saját bor is van, természetesen.

http://www.hawksmoor.co.za/Framework/Index.asp?PagerName=Home

Villa Bordoni

A 10 vendégszobás, teljesen restaurált toszkán villa több utazási magazin kedvence is volt. Ciprusok és olajfa ligetek közt bújik meg ez a rusztikus luxusvilla, amely tökéletes pihenőhely a régió borászatait megismerni vágyók számára. Siena, Firenze is közel van. Az étterem borlapján elképesztő sor Chianti Classico van, helyi termelőktől, pl. a 2001-es Querciabella.

http://www.villabordoni.com/

Le Relais du Franc Mayne

Hét hektárnyi szőlő közt terül el ez a birtok St.Emilion-ban. A 16. századi kastély működő borászat és boutique hotel egyszerre. Tanulni vágyóknak és borturistáknak is tökéletes helyszín, hiszen a szállással együtt járnak a kastélyszálló kóstolói, de a közeli chateau-k is működtetnek iskolákat. Kilenc szoba található itt, a beltér teljesen renoválna, modernizálva van.

http://www.relaisfrancmayne.com/

The Louise

Ausztrália bor fővárosa, Barossa borzarándokok és gasztrománok kedvelt helye. A The Louise a modern urbánus vonalak bástyája a rusztikus borrégióban. 15 luxuslakosztály várja a vendégeket, akik a közelben található mintegy 100 borászat miatt érkeznek ide. A hotel étterme maga is nevezetesség, a vendégeken kívül mindenkinek jó előre kell foglalni. Az étlapon lévő fogások 90%-át helyi alapanyagokból készítik, a szálloda 30 km-es körzetéből szerzik be. Az étterem neve ? Appellation ? is ezt tükrözi.

http://www.thelouise.com.au/

Kattints a képekre a képgalériához!

[nggallery id=6]

Címkék: ausztrál, Barossa, Bordeaux, borhotel, Dél-Afrika, hotel, legjobb, Napa, szálloda, top, Toscana, toszkán

← Jó bornak is kell cégér Jó bornak is kell cégér 2. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!