• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kapcsolat

Észrevételekkel, hirdetésekkel, médiaajánlattal kapcsolatban várjuk a leveleket.

    Név (kötelező)

    E-mail cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Kövess minket

    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
    • YouTube

    keresés

    PODCAST FELIRATKOZÁS

    • SpotifySpotify
    • Apple PodcastsApple Podcasts
    • DeezerDeezer
    • Podcast AddictPodcast Addict

    PODCAST TÁR

    Borravaló
    Borravaló
    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
    Loading
    00:00 / 38:04
    Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
    RSS Feed
    • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

      Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

      May 9, 2025 • 38:04

      Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

    • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

      Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

      Apr 24, 2025 • 38:08

      Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

    • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

      Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

      Apr 9, 2025 • 40:43

      Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

    • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

      Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

      Apr 2, 2025 • 41:15

      Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

    • A vegán pizzaiolo: Preyer György

      A vegán pizzaiolo: Preyer György

      Mar 28, 2025 • 38:41

      Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

    • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

      A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

      Mar 19, 2025 • 42:12

      Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

    • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

      Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

      Mar 13, 2025 • 33:11

      Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

    • A prágai temető receptjei

      A prágai temető receptjei

      Mar 5, 2025 • 40:16

      Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

    • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

      Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

      Feb 27, 2025 • 40:19

      „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

    • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

      Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

      Feb 25, 2025 • 42:32

      „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

    Facebook közösség

    Instagram

    Follow on Instagram

    Keresés

    Borravalo.hu – gasztrokultúra

    • Impresszum
    • Médiaajánlat
    • Szerzői jogok és feltételek

    VAN BARÁTUNK

    Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!