• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

A legjobb rozé vételek

2009-08-10 ● Kántor Endre

Augusztus 13-án rozéval folytatódik a WSET Nemzetközi Borakadémia BG, azaz Buying Guide kóstolósorozata. A prémium és fajtakóstolók mellett talán ez az, ami a hétköznapi borfogyasztóknak a legnagyobb segítséget nyújtja: itt ugyanis mindig arról van szó, hogy melyek a piacon fellelhető legjobb ár-érték arányú borok. Most csütörtökön 15 ilyen rozét lehet kóstolni.

A WSET Buying Guide kóstolók új helyszínre is költöznek, a nemrég megnyitott Dobló borkereskedésbe. A Dob u. – Holló u. sarkán lévő üzletet nemrég tupírozták fel teljesen, és mondhatni, sikerült egy újabb boros színfolttal színesíteni a budapesti palettát. A BG kóstolók a Dobló és a WSET Nemzetközi Borakadémia megállapodása alapján ezentúl ezen a helyszínen lesznek.

A BG, legjobb vételek kóstolók filozófiája mindig az, hogy bemutassa a piacon egy bizonyos témában ? ebben az esetben rozé ? a fellelhető legjobb ár-érték arányú borokat. Most csütörtökön 15 ilyen rozé mutatkozik be, ezek:

Szászi Endre Kékfrankos Rosé
Feind Shiraz Rosé Prémium
Bujdosó Rose Secco
Figula Kékfrankos Rosé
Légli Géza Piros
Konyári Rosé
Jackfall Rózsabimbó
Zenato Bardolino Chiaretto Rosé
Simonsig Brut Rose
Chateu de Ruet Cuvée Estérelle
Muerviedro Vega Libre Rosado
Dúzsi Rosé
Takler Rosé
Gere-Weninger Rosé
Sauska Rosé

Nekünk legutóbb Bujdosóék Seccojához volt nagy szerencsénk a balatonlellei bornapokon, ahol Bujdosó Ferenccel sikerült is egy jót diskurálni pl. az ár-érték arányról. Az biztos, hogy a Rose Secco hiánypótló a piacon, habzóborból egyébként sem vagyunk nagyon ellátva. Sőt, ha már itt tartunk, maguk Bujdosóék is hiánypótlók, több olyan borász kellene, akik ilyen hozzáállással ilyen jó borokat készítenek.

De vissza a rozéhoz: ha a sort megnézzük, van még jó pár olyan bor, amire nagyon kíváncsiak vagyunk, főleg ilyen társaságban, amikor azonnal van összehasonlítási alap kéznél, mégpedig nem is rossz. Szóval, VII. kerület, Dobló, csütörtök, augusztus 13, este 7 óra, 3600 Ft.

Korábban:

Champagne ? a luxus buborékai

Balatoni borok mércéje

Egy legenda íze

Címkék: Buying Guide, legjobb vételek, Rozé, WSET

← Sauternes, aranylövésnek Tíz könnyű, bubis nyári geműze →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!