• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A legjobb rozé vételek

2009-08-10 ● Kántor Endre

Augusztus 13-án rozéval folytatódik a WSET Nemzetközi Borakadémia BG, azaz Buying Guide kóstolósorozata. A prémium és fajtakóstolók mellett talán ez az, ami a hétköznapi borfogyasztóknak a legnagyobb segítséget nyújtja: itt ugyanis mindig arról van szó, hogy melyek a piacon fellelhető legjobb ár-érték arányú borok. Most csütörtökön 15 ilyen rozét lehet kóstolni.

A WSET Buying Guide kóstolók új helyszínre is költöznek, a nemrég megnyitott Dobló borkereskedésbe. A Dob u. – Holló u. sarkán lévő üzletet nemrég tupírozták fel teljesen, és mondhatni, sikerült egy újabb boros színfolttal színesíteni a budapesti palettát. A BG kóstolók a Dobló és a WSET Nemzetközi Borakadémia megállapodása alapján ezentúl ezen a helyszínen lesznek.

A BG, legjobb vételek kóstolók filozófiája mindig az, hogy bemutassa a piacon egy bizonyos témában ? ebben az esetben rozé ? a fellelhető legjobb ár-érték arányú borokat. Most csütörtökön 15 ilyen rozé mutatkozik be, ezek:

Szászi Endre Kékfrankos Rosé
Feind Shiraz Rosé Prémium
Bujdosó Rose Secco
Figula Kékfrankos Rosé
Légli Géza Piros
Konyári Rosé
Jackfall Rózsabimbó
Zenato Bardolino Chiaretto Rosé
Simonsig Brut Rose
Chateu de Ruet Cuvée Estérelle
Muerviedro Vega Libre Rosado
Dúzsi Rosé
Takler Rosé
Gere-Weninger Rosé
Sauska Rosé

Nekünk legutóbb Bujdosóék Seccojához volt nagy szerencsénk a balatonlellei bornapokon, ahol Bujdosó Ferenccel sikerült is egy jót diskurálni pl. az ár-érték arányról. Az biztos, hogy a Rose Secco hiánypótló a piacon, habzóborból egyébként sem vagyunk nagyon ellátva. Sőt, ha már itt tartunk, maguk Bujdosóék is hiánypótlók, több olyan borász kellene, akik ilyen hozzáállással ilyen jó borokat készítenek.

De vissza a rozéhoz: ha a sort megnézzük, van még jó pár olyan bor, amire nagyon kíváncsiak vagyunk, főleg ilyen társaságban, amikor azonnal van összehasonlítási alap kéznél, mégpedig nem is rossz. Szóval, VII. kerület, Dobló, csütörtök, augusztus 13, este 7 óra, 3600 Ft.

Korábban:

Champagne ? a luxus buborékai

Balatoni borok mércéje

Egy legenda íze

Címkék: Buying Guide, legjobb vételek, Rozé, WSET

← Sauternes, aranylövésnek Tíz könnyű, bubis nyári geműze →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!