Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Ács Bori elmondása szerint úgy csöppent az egész gasztrós témába, hogy el kellett kezdenie főzni a családnak. Érdeklődése miatt rögtön megtalálta a történeti, irodalmi hátterét az ételeknek, alapanyagoknak, fogyasztási szokásoknak.

Aki olvasott már tőle, tudja, hogy nagyon alapos, cikkeiben utánajár mindennek, nem sajnálja az időt kísérletezésre, elkészítésre: szereti első kézből megtapasztalni a dolgokat, hogy azt jól át tudja adni.
Azt mondja, erre nagy szükség is van, mert ahhoz, hogy magasabb fogyasztói igények legyenek a vendéglátásban, ahhoz meg kell alapozni azt a tudást, amellyel csökkenthető a szakadék az elérhető árú és fine dining ételek között: ha igényesebb, tudatosabb a fogyasztó, akkor erre reagálnia kell a vendéglátásnak is, mondja.

Beszélgettünk a kezdetekről, arról, hogy mi az elfelejtett magyar konyha, és, hogy ebből hogyan, és miért írt szakácskönyvet. Meg persze arról is, hogy milyen trendeket lát ma a hazai gasztronómiában. Hallgassátok meg!
Most különösen fontos, hogy a könyv megvásárlásával a hazai független sajtót, közvetlenül a Telexet támogatjátok!
