A magyar borok láthatóságáról diplomatikus véleménye van, úgy látja, egy borvidék, vagy ország számára nincs sokáig nyitva az ablak, ami a bemutatkozás lehetőségét nyitja meg. Aki érvényesülni akar a világ egyik kereskedelmi központjában, annak keményen oda kell tennie magát, ezt saját tapasztalatból is tudja. Barsi Szabó Gergely londoni borkereskedővel beszélgettünk.
Újságíró volt, és a Borravaló blog egyik alapítója, majd Londonba ment a borokról tovább tanulni. Ott WSET diplomát szerzett, volt boroktató, Gordon Ramsey nagymenő éttermének vezető sommelier-je, most a piacvezető brit borkereskedés, az Enotria&Coe egyik szenior beszerzője. Saját bort is készített Tokajban, amit kint értékesített.
Barsi Szabó Gergellyel beszélgettünk karrierútról, nehézségekről, kihívásokról, borkereskedelemről és trendekről – meg arról is, hogy látja a borvilág egyik centruma a magyar borokat.