• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Balatoni bort a Balaton partra!

2013-04-07 ● borravalo.hu

Balatoni bort a Balaton partra! címmel hirdetett kampányt a két legismertebb badacsonyi és balaton-felvidéki borászszervezet. Céljuk, hogy a Balaton-parti éttermek, szállodák főként helyi borokat kínáljanak.

A Badacsonyi Kör és a VSOP Balaton-felvidék azt tűzte ki célul, hogy – akárcsak a világ ismertebb borvidékein – , a Balaton melletti vendéglátóhelyeken is szinte csak helyi borokat lehessen kapni.

A két szervezet a Badacsonyi Kör (Istvándy Gergely, Kardos Gábor, Laposa Bence, Szeremley László és Váli Péter) és a VSOP Balaton-felvidék (Villa Tolnay, Sabar Borház, Orbán Pincészet, Pálffy pince).

Laposa Bence elmondta: az adott tájegységre jellemző gasztronómia a helyi borokkal kiegészülve nyújt igazán teljes élményt. „Abban kérjük a Balaton környéki vendéglátószakma segítségét, hogy részesítsék pozitív diszkriminációban a balatoni borokat és a helyi alapanyagokból készült ételeket. Ez lenne az első lépés ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a Balatoni vendéglátást” – mondta.

Kardos Gábor, a Badacsonyi Kör alapító tagja szerint a minőségi fejlesztés nem csupán pénz kérdése: nem kerül több pénzbe ugyanis odafigyelni arra, hogy a balatoni borokra és halakra épüljön a tóparti vendéglátás kínálata.

Ha a helyi értékeket megbecsüljük, azzal a saját jövőnket alakítjuk pozitív irányban – mondta Orbán Gergely.

A Balatoni bort a Balaton-partra! akcióprogram keretében a nyolc borászat saját kapcsolatrendszerén keresztül, következetes kommunikáció és rendezvények útján, illetve közös ajánlatokkal igyekszik minél több Balaton-parti hotelt és vendéglátóhelyet megnyerni az ügynek.

A program Facebook-oldala

Címkék: Badacsonyi Kör, Balaton, VSOP Balaton-felvidék

← Csökken a német borexport Egyedülálló tokaji borok árverése →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!