• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bott Pince Teleki 2013

2014-11-18 ● Kodela Mia

A Bott Pincét a Gault&Millau Magyarország az év borászatának választotta pár hete. Kézműves és bioborászat Tokajban, mindössze 6,8 hektáron. Kis palackszámmal dolgoznak, szőlőik a Csontos, Teleki, Határi és Kulcsár dűlőkben vannak.

A Mitiszol? Fesztiválon kóstoltam ezt a bort, aminek a beharangozójáról már lehetett olvasni nálunk is. Nem volt kérdés, hogy megnézem-e a Bodó Judit és József által készített legújabb tételeket 2013-ból, mert – más borokat is kóstolva – egy nagyon ígéretes évjárat, amely nagyon szép borokat hozhat Tokajból az asztalunkra.

A Teleki dűlőből szüretelt Furmint-Hárslevelű házasítás félszáraz tétel. Illatában és ízében barack, ringló, alma, citrus, fehérvirág, kis mézesség, édesfűszerek, krétás-ásványosság. Egy kicsit több savat el tudnék képzelni benne (de én mikor nem?), az alkohol 13%. Friss és még fiatal, kellő komplexitással, behízelgő, kedves tétel. Kíváncsi vagyok, hogy az éréssel milyen aromák adódnak hozzá, én mindenképpen eltenném még. 4500 Ft, ami nem olcsó, de pár év múlva bőven meg fogja érni az árát, ha maradnak a savak. Így 3,5 csillag, jövőbeni 4-re való felterjesztéssel.

Címkék: 2013, Bott, slukk, Teleki

← Különleges, ritka fajták Franzi a Drop Shopban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!