• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bővül az Etyeki Kúria

2012-06-08 ● Kántor Endre

2012. június 5-én tették le az Etyeki Kúria Borászat új épületének alapkövét. A borászat nem csak új épületekkel, technikával, de területtel is bővül.

A BORD Építész Stúdió által tervezett új épület nemcsak jól illeszkedik a borvidék hangulatához, de az Etyeki Kúria Borászat jelképe is lehet a jövőben ? közölte az etyeki pincészet. Izgalmasan tagolt tömege, a ritmikusan változó méretű térsorok és megnyitások révén az új épület a természettel egységet alkotó, mégis karakteres ház lesz, áll az építészfórum.hu cikkében, ahol a látványtervek is megtekinthetők.

A műszaki beruházások mellett a borászat igen jelentős, mintegy 9 hektáros területtel is gyarapodik, így a megművelhető terület nagysága 27 hektárra növekszik. A gazdaság jelenleg 1000 hektoliter erjesztő kapacitással rendelkezik, az éves termelés eléri a 80 ezer palackot. Az új épület mintegy 2500 hektoliternyi tartály befogadására alkalmas.

A projekt meghatározó elemét képezik a technológiai fejlesztések is: rendelkezésre áll már egy új szőlőfeldolgozó gépsor, bővül a palackozó gépsor, valamint egy teljesen új, innovatív tartályhűtő- és fűtőberendezést is beszerelnek majd.

A kivitelezést egy közepes méretű, magyar építőipari cég, a győri székhelyű Mikolasek Építő és Szolgáltató Kft. végzi. Az építkezés várhatóan 2012 végére befejeződik, a komplexum és a környezete 2013 tavaszára készül el teljesen.

Címkék: építészet, Etyek, Etyeki Kúria, fejlesztés

← Minden Lafite palackra eredetiség jelző címke kerül Meglenne az eredeti Jack Daniel?s recept? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!