• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Csúcson az Yquem

2011-11-28 ● Kántor Endre

Vajon az Yquem lehet az új menekülő eszköz, ha már bor-befektetésben gondolkodunk, teszi fel a kérdést a Liv-Ex blogja.

Vagy csupán az ázsiai piac kezd stabilizálódni, teszi fel a másik kérdést. Akárhogy is, úgy tűnik, hogy a Chateau d?Yquem adásvétele eléggé megugrott, mi több, rekordmagasságba repült ? legalábbis, ami a Liv-Ex Fine Wine Exchange platformon keresztül történt kereskedést illeti. A világhírű édes bor adásvétele az elmúlt 18 hónapban stabil emelkedést mutatott, fontban vagy félmilliót tett ki a volumen csak Novemberben.

Ez nyilván kihatott a bor árára is, a sauternes-i palackok 12 hónap alatt 7%-os áremelkedést értek el, miközben a premier cruk összesített árindexe 6%-os csökkenést mutatott ugyanebben az időszakban.

Címkék: chateau d'yquem, édes, kereskedelem, liv-ex, piac, Sauternes, yquem

← Rekord látogatottság is Hong Kong-ban Kínai filmsztár vett chateau-t St.Emilionban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!