• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Dr. Bussay a Borászok Borásza

2015-04-25 ● Kodela Mia

A tavaly elhunyt csörnyeföldi borászt választották idén a Borászok Borászának, aki kiemelkedő munkájával sokat tett a Zalai borvidékért és az egész borkultúráért.

A posztumusz díjat a borász lányai vették át édesapjuk nevében. A döntőbe Dr. Bussay Lászlóval együtt Bodó Judit, Bott Frigyes, Ipacs Szabó István és Karner Gábor kerültek.

Borászok Borásza

A Borászok Borásza oldalán ez található róla:

?A 2014-ben tragikusan korán elhunyt Bussay doktor elhivatottsága, példamutató munkássága, csodás borai miatt méltán szerepelt eddig is rendszeresen a Borászok Borásza jelöltjei között, így nem véletlen, hogy most beválasztották a legjobbak közé. Nagyapjának Baranyában volt pincéje és a doktor úr talán tőle örökölte az érdeklődését a szőlő, a bor és a mezőgazdaság iránt, csak ő Zalában folytatta a hagyományt. 1988-ban még mindössze egy negyedhektáros területen kezdte meg a munkát, amely mára kb. 6,5 hektáros birtokká bővült. Olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, sárgamuskotály és tramini, illetve 2007-től pinot noir terem a területen.?

A Borászok Barátja díj nyertese Alkonyi László Tokaji borász és szakíró lett, aki a tavalyi díjazott, dr. Mészáros Gabriellától vehette át az elismerést. Alkonyi László Tállyán a Kaláka Pince tulajdonosaként készíti a borait.

Címkék: alkonyi lászló, borászok borásza, Bussay, bussay lászló, díj

← Támad a tequila Két éves az Élesztő →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!