• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Egyre divatosabbak a borbárok Moszkvában

2013-04-08 ● Kántor Endre

A moszkvaiak is egyre inkább rákapnak a borra ? derül ki abból az összeállításból, amely az Orosz főváros növekvő borkultúrájáról számol be.

A Russia Beyond The Headlines összeállítása bennfentes képet fest a moszkvai borbárok helyzetéről, és a legjobbakat ki is elemzi. A legtöbben az informális atmoszféra, a baráti összejövetelek és újdonságok kipróbálása miatt mennek borbárba a moszkvaiak közül, jegyzi meg a cikk, és nem azért, hogy előadásokat hallgassanak sommelier-ktől.

Míg a város méretéhez és lakosainak számához képest az arány még messze nem éri el az európai városokét, a folyamat egyértelműen beindult ? ezt egyébként az orosz sajtó jelenléte is mutatja az olyan rendezvényeken, mint a Vinexpo, a Vinitaly vagy a ProWein.

Címkék: borbár, borkultúra, Moszkva, orosz

← Megint szavaznak ma a hegyközségekről szóló jogszabályról Ötszáz éves kocsmák kalauza →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!