• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Excellent Choice, Mr. Bond

2015-09-25 ● Kodela Mia

Minden igazi Bond-rajongó szerint szentségtörés lenne a vodka-martinit nem rázva, hanem keverve kérni, azonban az új film, a SPECTRE színésznője, – hiába nyugtázza elégedetten a vele forgatott reklámfilmben a titkos ügynök választását – a való életben mégis inkább a kevert változatot szereti.

A titkos ügynök 1962-ben rendelt először vodka-martinit a filmvásznon és választása azóta fogalommá vált. A 24. James Bond filmben a koktélt a lengyel Belvedere vodkából készítik. A márka Stephanie Sigmannel – aki a mozivásznon Estrellát alakítja majd – forgatott reklámfilmet. A színésznő így nyilatkozott ennek kapcsán: ?Ez a szerep lehetővé tette, hogy felfedezőútra induljak és megtaláljam a hozzám legközelebb álló vodka-martinit. A martini egy személyes élmény, az ízlésednek és hangulatodnak megfelelően alakítható. A lehetőségek száma végtelen.? A színésznő is szárazon és citrommal frissítve szereti, de inkább keverve és nem rázva.

Stephanie Sigman visual #1_s

A Belvedere és a SPECTRE készítői ? az EON Productions, a Metro-Goldvin-Mayer Studio és a Sony Pictures ? még tavaly decemberben jelentették be az együttműködést, és ezt a partnerséget ünnepelték nemrég New Yorkban, a nemzetközi reklámkampány premierjén. A nyugati félteke legmagasabb épületének felső szintjén, a Freedom Tower kilátójában bemutatták a Bondnak dedikált signature koktélokat is, amelyeknek a receptjeit a rajongók is megismerhetik és elkészíthetik a Belvedere útmutatásával. James Bond vodkája ráadásul két különleges, special edition palackban is elérhető lesz, amelyeken feltűnik a legendás ügynök fegyvere és a 007-es felirat.

Belvedere-007

Ahhoz, hogy igazi vodka-martini szakértők legyünk, mint őfelsége titkos ügynöke, nem árt az alábbiakat tudnunk:

  • A vodka-martini alapja a minőség. A Belvedere vodka a világ legtöbbet díjazott vodkája, karakterét a több száz éves lengyel tradícióknak és prémium alapanyagoknak köszönheti; a Dankowskie rozsfajtából és saját kútjuk kristálytiszta vizéből készül.
  • Attól függően, hogy mennyi vermouth-ot adnak a koktélhoz, a martini koktél lehet ?wet? – ilyenkor az aromákban gazdag likőrborból több van benne és jobban érvényesül, vagy ?dry? (6:1) ? azaz száraz, de szintén komplex, esetleg ?extra dry? ? amikor épphogy megjelenik az italban a keserédes karakter.
  • Ha rázva kérjük, akkor az ital levegővel érintkezik, tisztább és hidegebb összhatást ad, mint a kevert változat, amely jobban megtartja a vodka selymes textúráját. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • A sós, ízletes olívabogyó vagy a frissítő citrom twist a díszítésen túl újabb aromákat ad hozzá az italhoz. Az olíva karakterét a ?Belvedere SPECTRE 007 martini? receptjében még jobban kihangsúlyozták, a vodkához és vermouth-hoz egy keveset hozzáadva az olíva sós levéből.

A gyönyörű mexikói színésznő így rendeli a vodka-martinit:

https://www.youtube.com/watch?v=WYKg41hwvfk&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DWYKg41hwvfk&has_verified=1

Címkék: Belvedere, James Bond, koktél, videó, vodka, vodka-martini

← Szekszárdi palack a szekszárdi boroknak Itt a Rizling Generáció és a BalatonBor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!