• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Excellent Choice, Mr. Bond

2015-09-25 ● Kodela Mia

Minden igazi Bond-rajongó szerint szentségtörés lenne a vodka-martinit nem rázva, hanem keverve kérni, azonban az új film, a SPECTRE színésznője, – hiába nyugtázza elégedetten a vele forgatott reklámfilmben a titkos ügynök választását – a való életben mégis inkább a kevert változatot szereti.

A titkos ügynök 1962-ben rendelt először vodka-martinit a filmvásznon és választása azóta fogalommá vált. A 24. James Bond filmben a koktélt a lengyel Belvedere vodkából készítik. A márka Stephanie Sigmannel – aki a mozivásznon Estrellát alakítja majd – forgatott reklámfilmet. A színésznő így nyilatkozott ennek kapcsán: ?Ez a szerep lehetővé tette, hogy felfedezőútra induljak és megtaláljam a hozzám legközelebb álló vodka-martinit. A martini egy személyes élmény, az ízlésednek és hangulatodnak megfelelően alakítható. A lehetőségek száma végtelen.? A színésznő is szárazon és citrommal frissítve szereti, de inkább keverve és nem rázva.

Stephanie Sigman visual #1_s

A Belvedere és a SPECTRE készítői ? az EON Productions, a Metro-Goldvin-Mayer Studio és a Sony Pictures ? még tavaly decemberben jelentették be az együttműködést, és ezt a partnerséget ünnepelték nemrég New Yorkban, a nemzetközi reklámkampány premierjén. A nyugati félteke legmagasabb épületének felső szintjén, a Freedom Tower kilátójában bemutatták a Bondnak dedikált signature koktélokat is, amelyeknek a receptjeit a rajongók is megismerhetik és elkészíthetik a Belvedere útmutatásával. James Bond vodkája ráadásul két különleges, special edition palackban is elérhető lesz, amelyeken feltűnik a legendás ügynök fegyvere és a 007-es felirat.

Belvedere-007

Ahhoz, hogy igazi vodka-martini szakértők legyünk, mint őfelsége titkos ügynöke, nem árt az alábbiakat tudnunk:

  • A vodka-martini alapja a minőség. A Belvedere vodka a világ legtöbbet díjazott vodkája, karakterét a több száz éves lengyel tradícióknak és prémium alapanyagoknak köszönheti; a Dankowskie rozsfajtából és saját kútjuk kristálytiszta vizéből készül.
  • Attól függően, hogy mennyi vermouth-ot adnak a koktélhoz, a martini koktél lehet ?wet? – ilyenkor az aromákban gazdag likőrborból több van benne és jobban érvényesül, vagy ?dry? (6:1) ? azaz száraz, de szintén komplex, esetleg ?extra dry? ? amikor épphogy megjelenik az italban a keserédes karakter.
  • Ha rázva kérjük, akkor az ital levegővel érintkezik, tisztább és hidegebb összhatást ad, mint a kevert változat, amely jobban megtartja a vodka selymes textúráját. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • A sós, ízletes olívabogyó vagy a frissítő citrom twist a díszítésen túl újabb aromákat ad hozzá az italhoz. Az olíva karakterét a ?Belvedere SPECTRE 007 martini? receptjében még jobban kihangsúlyozták, a vodkához és vermouth-hoz egy keveset hozzáadva az olíva sós levéből.

A gyönyörű mexikói színésznő így rendeli a vodka-martinit:

https://www.youtube.com/watch?v=WYKg41hwvfk&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DWYKg41hwvfk&has_verified=1

Címkék: Belvedere, James Bond, koktél, videó, vodka, vodka-martini

← Szekszárdi palack a szekszárdi boroknak Itt a Rizling Generáció és a BalatonBor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!