• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gerard Basset lett az év embere a Decanternél

2013-03-07 ● Kántor Endre

Gerard Basset most még egy címet hozzáadhat az egyébként is illusztris listához. A nemzetközi borberkekben jól ismert szakember a magazin szerint megváltoztatta a sommelier-kről alkotott képet.

Gerard Basset neve mögött már van pár cím: MS, MW, MBA és OBE. Ezen kívül elnyerte a világ legjobb sommelier-jének járó címet is. Jancis Robinson szerint ugyanolyan kíváncsi és alázatos ma is, mint amikor először találkozott vele még, mint kezdő pincérrel a nyolcvanas években.

Gerard Basset végzettség nélkül vetődött a vendéglátás világába, tanult és dolgozott chefként, hotel menedzserként, majd vezető sommelier-ként dolgozott a Hampshire-ben található Chewton Glen luxushotelben.

Címkék: Decanter, év embere, Gerard Basset

← Borjog és bormarketing konferenciát szerveznek Elkapkodták a Jolie-Pitt bort →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!