• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Grand Tokaj néven működik tovább a Tokaj Kereskedőház

2016-04-19 ● Kántor Endre

Új névvel, Grand Tokaj néven folytatja működését az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. – közölte a borászati vállalat. Új logó, új üzenet, új palack, és egy nemzetközi sztárborász, mint szaktanácsadó.

Az új arculati elemekkel rendelkező Grand Tokaj termékekkel első ízben a világ legrangosabb séfversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén, május 10-11-én Budapesten találkozhatnak a fogyasztók, ugyanis a magyar cég nyerte el a jogot, hogy az esemény borszponzora legyen.

Közölték azt is, hogy a korábbi terveknek megfelelően halad a tolcsvai borászati központ műszaki és technológiai megújítása, a mintegy 4,4 milliárd forintos beruházással megvalósuló 4400 négyzetméteres palackozóüzem építése az utolsó fázisába lépett. A technológia beszerelése május első heteiben történik meg, az üzem pedig várhatóan 2016 őszén kezdi meg működését.

A létesítmény évi 10 millió palackos kapacitás mellett garantálja majd a teljesen higiénikus és steril töltési folyamatot, továbbá lehetővé teszi az öntapadós címkézést, valamint a világpiacon újabban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő csavarzáras kupakkal ellátott termékek gyártását is.

A közlemény emlékeztet: a vállalat 2013-ban elindított minőségi borászat kialakításának programja – a technológiai fejlesztések, beruházások, a termékmegújítás mellett – a szőlőtermelőkkel való együttműködés megújítását is tartalmazza. Ennek keretében a Grand Tokaj már tavaly év végén közzétette az idei felvásárlási árait, emellett az Agroker Holding Zrt.-vel együttműködve kedvező kamatozású előfinanszírozási hitelt biztosít szőlőtermelő partnereinek.

A Grand Tokaj a régió integrátori szerepét is betölti, közel 1150 hektár területről, több mint 1400 kistermelőtől vásárol fel szőlőt, de emellett 70 hektáros saját szőlőterülettel is rendelkezik.

Új logó

A névváltás mellett természetesen új logó is lest: Szent Koronával, szíveket nyitó kulccsal, és új üzenettel.

Az arculatváltást bemutató sajtótájékoztatón kiderült: a ?Grand? szóval a borászat borvidéken képviselt súlyára és jelentős integrátori szerepére igyekeztek utalni. A megújult pincészet új logót is kapott, amelynek szimbolikája ötvözi a magyar Szent Koronát és a régi kulcsot, amelynek kettős jelentése van. Egyrészt a magyar Szent Korona utal Tokaj ?borok királya, királyok bora? státuszára, valamint Tokaj országimázst formáló erejére. A kulcs inkább emocionális utalás – ?kulcs a szívekhez? – aminek a legfontosabb célja, hogy elérje: a magyarok és a világ újra a szívébe zárja Tokajt. A kulcs egyben magában hordozza azt a szimbolikát is, miszerint kulcs nyitja a régi tokaji titkokat őrző ajtókat.

Grand Tokaj logó - borravalo.hu

A Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke, Tombor András, a névváltás kapcsán elmondta: két éve megígérték, hogy lesz új arculat, és az új arculat mögött komoly munka és pénz van. A pincészet felügyelőbizottságának elnöke bízik benne, hogy ez a munka meglátszik, és elnyeri nem csak a hazai, hanem főként a külföldi fogyasztók tetszését. Tombor hozzátette: nem titkolt céljuk, hogy a jövőben emeljék a Grand Tokaj pincészet borainak árait, ami mind a borvidéknek, mind a szőlőtermelőknek jó, ehhez azonban szükség van arra, hogy az exporteladás jelentősen növekedjen.

Tombor hozzátette: évtizedek óta mondják, hogy a Kereskedőház név borzasztóan rossz. Az új név esetén olyat szerettek volna választani, amely jól cseng külföldön, de a magyarok számára sem idegen. Emellett fontos szempont volt, hogy bemutassa: ez a pincészet méretében ? és Tombor bízik benne, hogy minőségében ? is zászlóshajója a borvidéknek. Fontos volt, hogy a névvel Tokajnak is visszaadják a jelentős szerepét. Szeretnék, ha a Kereskedőház név, és ami eddig volt, az mihamarabb a feledésbe merülne. Tombor szerint az állami borászatnál végrehajtott fejlesztések után eljött végre az idő, hogy a pincészet pénzt termeljen a borvidék szőlőtermelőinek.

Lesz új tokaji palack is!

Az eszencia lesz a pincészet csúcsterméke. A pincészet egyedi tervezésű palackokat is készíttetett, ezeket jelenleg nemzetközi kereskedők előtt tesztelik, mondta Tombor András, majd hozzátette: ha bevezetik ezeket a palackokat és igény lesz rá, ezeket az újfajta palackokat átadják a hegyközségnek.

Grand Tokaj palack - borravalo.hu

Még egy nagy dobás: Lenz Moser?

Szappanos Péter, a Grand Tokaj vezérigazgatója elmondta, új marketing és termékfejlesztési megállapodást kötöttek Lenz Moserrel. Az osztrák szakember 400 éves múltú borászati múlttal rendelkező családból származik, világszerte kiterjedt kapcsolati hálózatával fogja tudni a terjesztést támogatni. Szappanos szerint már most látszanak annak a jelei, hogy nagyobb hatékonysággal tudják majd eljuttatni az Aszút vagy Essenciát a világ különböző, borkultúra szempontjából fontos pontjaira.

Lenz Moser - borravalo.hu

Címkék: Agárdi, arculat, Grand Tokaj, Lenz Moser, logó, marketing, Tokaj, tokaj kereskedőház

← Az Emirates repülő pincéje Kétezer éves sör ősi gabonából →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!