• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Györgykovács Furmint 2011

2013-05-29 ● borravalo.hu

Györgykovács boroknál van egy enyhe prekoncepcióm, ismerve a stílusukat, de a léc is kicsit magasabban van, mert biztos vagyok benne, hogy eklatáns hibába nem fogok belefutni.

Ez a felállás rendre működni szokott, a bor is hozta azt, amire számítottam. Györgykovácsék furmint-ültetvénye a sziklák alatt, igen magasan, a Taposó-kút felett található. Illata bontás után nagyon patent barackos, körtés aromákat mutat. Gyümölcsössége még igen friss, fiatalos, amit vanília és füst támaszt alá (előbbit a hordónak, utóbbit a bazaltnak tulajdonítom). Tipikus ásványosság alig van az illatban, a hordós jegyeket pedig remélhetően a bor vasfoga egy-két év alatt maga alá gyűri.

A korty krémes, vastag, mégis elegáns tud maradni. Nagyon a pályája elején jár, jól adja a fajtára jellemző körtés ízvilágot. A kerek savak csendben teszik a dolgukat, a második kortynál oda kellett fókuszálnom, hogy le tudjam írni őket. A körte mellett akác, fehér-lédús barack, elegáns, nem tolakodó sósság mutatkozik. A légiesség miatt vártnál hosszabban megmarad a szájban. High-level somlói. 3850 Ft, de bőven megéri (fektetni). Ha most bontjuk, akkor is szellőztessük. 4 csillag.

Somló Guide

Címkék: 2011, 4 csillag, furmint, Györgykovács, Somló

← Lenkey: töretlenül tovább Kreinbacher Somlói 2009 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!