• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Idén is jó lesz a VinCE

2012-02-27 ● borravalo.hu

Egy kis beharangozó, írjátok fel a naptárba: idén is lesz VinCE, kihagyhatatlannak tűnik.

Időpont: 2012. március 23-25.

Helyszín: Budapest, Corinthia Grand Hotel Royal

Személyes preferenciáim:

Pénteken – Steven Spurrier MW vezetésével egy kis Magyarországon kontra egész világ.

Szombaton – Lynne Sheriff MW és Peter McCombie MW borstílusokról, a master of wine-ok munkájáról, utána egy kis 100 éves portóis móka, este cabernet franc.

Vasárnap – Egy shiraz 12-szer (izgalmas, tanulságos kóstolónak ígérkezik), Crown Estates Museum öreg tokajikkal.

Előtte-utána kóstolás ezerrel.

A borosok listája:

A Villányi Franc, Prémium Borgála terasz

Bock Pince Panzió Étterem, Villány

Csányi Pincészet,Villány

Gere Atila Pincészete, Villány

Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Villány

Heumann Pincészet, Villány

Kiss Gábor Pincészete, Villány

Malatinszky Kúria, Villány

Maul Pincészet és Borétterem, Villány

Polgár Pincészet,Villány

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Villány

Ákos Pincészet, Sopron

Bardon Borászat, Tokaj

Baron von Twickel Szőlőbirtok, Szekszárd

Bazaltbor-Badacsony Kft., Badacsony

Borbély Családi Pincészet, Badacsony

Bujdosó Szőlőbirtok, Dél-Balaton

Csetvei Pincészet, Mór

DiBonis Borászat, Szabadka, Szerbia

Dionysos Borház

Dobogó Pincészet, Tokaj

Egri Borászati Klaszter, Eger

Epermester Pincézet,Tahitótfalu

Eszterbauer Borászat, Szekszárd

Etyeki Kúria, Etyek

Ferrari Pezsgőpincészet magyarországi képviselete

Fischer Borház, Badacsony

Füleky Pincészet, Tokaj

Garamvári Szőlőbirtok, Balatonlelle

Gere Tamás & Zsolt, Villány

Gróf Buttler, Eger

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tokaj

Günzer Tamás Pincészete, Villány

Heinemann Testvérek (11 stand)

Hilltop Neszmély, Neszmély

IFDT Kft. (4 stand)

Italwebáruház

Janus Borház, Villány

Kertész Családi Pincészet, Etyek

Kovács Nimród Winery, Eger

Kreinbacher Birtok Kft., Somló

Matias Borászat, Pécs/Villány

Mátrai Borok Háza, Mátra

Pannon Bormíves Céh

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft., Pannonhalma

Patrícius Borház, Tokaj

Pfneiszl Pincészet, Sopron

Prince Ştirbey, Románia

Szent Benedek Pincészet, Tokaj

Szeremley Pincészet, Badacsony

Szőke Mátyás Pincészete, Mátra

Tokaj Hétszőlő, Tokaj

Tokaj Kereskedőház, Tokaj

Tornai Pincészet, Somló

Villány-Siklósi Borút Egyesület, Villány-Siklós

Villa Tolnay Borház, Csobánc

Vino Castillo

Vinopolis

WineAge (3 stand)

Zwack Izabella Borkereskedés

Címkék: Lynne Sheriff, Peter McCombie, Steven Spurrier, VinCE, VinCE 2012

← Elkezdődött a hagyományos tokaji borszőlők oltása Két borászati üzemet zártak be csempészett olasz bor miatt →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!