Borravaló gasztrokultúra magazin
Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest – ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is – ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre – hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.
A stáb
Kántor Endre
Sokan a Millásreggelivel azonosítják, Bandi azonban hamar fejest ugrott az ital és ételkultúrába is: portrékönyveket írt borászokról, nemzetközileg akkreditált bor és párlatszakértő (WSET), és a Borravaló alapítója.
Katona Csaba
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára munkatársa, a Millásreggeli Mesél a múlt rovatának állandó szakértője. Bölcsész, történész, sörtudor, borkedvelő és amatőr szakács és hedonista – mi kellhet még ahhoz, hogy elmerüljön valaki a gasztrokultúrában?
Gulyás Csaba
Gulyás Csaba az egyik legismertebb hazai bártender, több évtizede dolgozik és oktat párlat- és kávészakértőként, márkanagykövetként. Grundolt bárkultúra magazint és kézműves kávépörkölőt, szüretelt kézzel agavét, írt könyvet a whiskyről.
Levél nekünk