Skót whisky nem lenne bourbon nélkül – derült ki a Speyside túrán, ahol sokat tanultunk a hordóhasználatról, meg arról, hogy lehet a közel semmiből kihozni a majdnem mindent. Podcast.
Borral keressük az irányt, pálinkával földbe álltunk…
A borfogyasztás globálisan csökkenő trendet mutat, egy ilyen környezetben még nehezebb betörni a nemzetközi palettára. Ezt már többször megpróbált a magyar bor, eddig azonban – az elvitathatatlan egyéni sikerek mellett – ezt nem sikerült neki, a pálinkaforradalom pedig egyenesen földbe állt – mondja Tamás Gábor.
Nem citrommal, nem sóval: tequila, mezcal
A Desperado című film bemutatása után azonnal egekbe szökött a tequila iránti kereslet Magyarországon, bár ez leginkább az alacsony és középkategóriás italokat jelentette. A közönség pár év alatt rá is unt, pedig meg sem kóstolta kategória valóban arra érdemes párlatait.
A Kocsmaturista sztori
Csanádi Tibor, vagyis Ulu szeret kocsmázva utazni, utazva kocsmázni… És ez a hobbi lett az élete. Célja, hogy megnézze azt is, mi van a legendás nagy nevek mögött, de az is, hogy feltárja a rejtettebb, hallgatagabb hátsó utcás kocsmákat is.
A Fekete-erdőn is túl: idén mi a titkos 48. összetevő?
A világ egyik legismertebb alacsony szériás ginje egy angol ötlet és recept alapján a német Fekete-erdőben készülő Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. A lepárlómesterek minden évben keresnek egy 48. összetevőt, amellyel egy különkiadás készül: ez a Distiller’s Cut.
- 1
- 2
- 3
- …
- 9
- Következő oldal »