• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Itt a második Balatoni Gasztrotérkép!

2016-02-08 ● Kodela Mia

Forralt borral és sült gesztenyével készültek volna a balatoniak, de végül egy kora tavaszi, napsütéses délutánon találtuk magunkat a második Gasztrotérkép bemutatóján.

Ezúttal a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Héviz-Sümeg-Somló tengely legjobb vendéglátósai és borászai fogtak össze, hogy kövessék a csopaki régiót, és csatlakozzanak ahhoz a kezdeményezéshez, amely bemutatja, hogy miért érdemes meglátogatni a Balatont, akár egész évben is.

12647534_813028082159683_7245354496083570519_n

Laposa Bence szerint néhány éve még az okozott gondot, hogy egyáltalán hova menjen az ember, ha a Balatonra jön, most meg az, hogy mit válasszon. A sajtóanyagból is kiderül: ?A térképek célja, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően. A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton, mint egész éves úti cél népszerűsítését.?

12573748_813027265493098_7785918746923272020_n 12647330_813027108826447_7660057045487350553_n

Én persze leginkább a borokra koncentráltam: a Kreinbacher pezsgők most is remekül indították az eseményt, az Istvándy Pincészet négy, különböző stílusú (reduktív, fahordós, pezsgő és édes) kéknyelűvel népszerűsítené ezt a fajtát, a Pálffy Rosé 2014 pinot noir-nak nem csak a színe szépséges, de 2014-ből az egyik legjobb, amit ittam. A Káli Kövek pár hete letöltött sauvignon blanc-ja mindenki kedvence volt, a Gilvesy Pincészet 2014-es borai, a rajnai és a sauvignon blanc sem okoztak csalódást, feszesek és élénkek, noha az előző évjáratok izgalmasabbak voltak.

12661967_813027112159780_2228732105119379129_n 12662647_813027172159774_5383198514106122559_n

A második Balatoni Gasztrotérképen résztvevő éttermek, borászatok:

  • Bakos Attila Vendéglője
  • Bock Bisztró Balaton
  • Borbarátok Vendéglő
  • Hotel Bonvino
  • Istvándy Borműhely
  • Káli Art Inn
  • Káli Kövek Borászat
  • Kővirág – Étel, Ital, Ágy
  • Kreinbacher Birtok Somló
  • Laposa Birtok
  • Liliomkert piac – Káptalantóti
  • Liszkay Borkúria
  • Macchiato Cafe
  • Mi a Kő
  • Pampetrics Borkereskedés
  • Pálffy Pince
  • Pura Vida Wine&Dine
  • Terrazza Bistro&Bar
  • Télikert Bisztró

GASZTROTERKEP2_01.25_print

A térképeknek folytatása is várható, hamarosan tavaszi-nyári kiadással, angol nyelvű verzióval, és további régiókkal bővül. A kiadvány teljesen ingyenes, elérhető a térképen szereplő egységekben, a régió főbb turisztikai pontjain és a nagyobb szállodákban is, valamint letölthető online a Balatoni Gasztrotérkép Facebook oldaláról itt.

 

(A fotókat Szabó Miklós készítette.)

Címkék: Balaton, Balatoni borrégió, Balatoni Gasztrotérkép

← Olaszrizling Szerintünk 2016 – videó Kávéfőzőben temették el a kávéfőzők királyát →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!