• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Járjuk be együtt a London Wine Fairt!

2008-05-30 ● Kántor Endre

Ahelyett, hogy szavakban megpróbálnánk leírni, milyen, mekkora, milyen ízű, szagú, színű is volt a 2008-as londoni borvásár, fogtunk egy kamerát, és bejártuk a csarnokot, hogy a kedves Borravaló olvasók ne maradjanak le semmiről. Némi kritikát is meg kell fogalmaznunk, hisz elkerülhetetlen ? a Regius Vinum Europae társulat nem tett ki magáért, szerintük nem az ő hibájukból. Csak a play gombra kell kattintani, és rögtön világos lesz, miért is dukál a túrabakancs meg a vizes flaska. Járjuk be együtt az LIWF-t!

Képgaléria a London Wine Fairről

StevieKraft és Kántorbandi három nap alatt maratoni távokat tett meg, és persze hektolitereket köpött ki Londonban. A borokról írtunk már ezt-azt , meg fogunk is, mert van még bőven feldolgozatlan anyag a táskák mélyén. Most azonban a képgalériás állóképek mellett mozgóképen is megpróbáljuk visszaadni (így is a teljesség igénye nélkül, hisz az lehetetlen) mit is érezhet a látogató, ha az LIWF (London International Wine Fair) sorai közt sétál. Katt a play gombra!

A bejárkálás után némi kritika, ezúttal nem az össznépi AMC-s magyar standdal kapcsolatban, arról hosszasan cikkeztünk a FigyelőNeten. Sajnos, az általunk igen nagy kezdeményezésnek tartott villány-szekszárdi Regius Vinum Europae -sek még a már megszokott magyar színvonal alá is merészkedtek. A stand elképesztő pocsék designja mellett saját maguk ellen vívtak ádáz harcot azzal, hogy alig voltak nyitva. Egy üres stand fogadta legtöbbször a látogatókat, egy szép nagy tábla biztosította azokat, akik azért kíváncsian megálltak megnézni mi ez az egész, hogy ez a projekt az unió hathatós támogatásával jött létre?

Itt nem csalogatnak senkit

A helyszínen összefutottunk Bock Valérral, aki arra a kérdésre, hogy miért nincsenek nyitva, miért nem kóstoltatnak gyakrabban, miért nem reklámozzák magukat azt mondta: rossz helyen van a stand, mert az egyik legnagyobb légkondicionáló berendezés pont fölötte van. Hideg van, fáznak, így is kabátban kell lenni. Mondjuk nekünk az jutott eszünkbe, hogy ilyenkor ki kell pattintani egy pálinkát, felvenni az összes ruhánkat, és mosolyogni. Valami olyan érzést váltott ki az egész, mintha a magyar bor előtt álló legnagyobb akadály a magyar borász szakma lenne. Reméljük nem így van.

Csendélet: magányos uniós tábla és pohár

Korábban:

Tovább az elveszett Európa nyomában (’08 London 2. rész)

Az elveszett Európa nyomában (’08 London 1. rész)

Villány és Szekszárd a McWine ellen

Címkék: Bock, London, London Wine Fair, Regius Vinum Europae, videó

← Hétvégi fesztiválpárbaj A 20 legjobb biobor – óvilág (’08 London, 3. rész) →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!