• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kapcsolat

Észrevételekkel, hirdetésekkel, médiaajánlattal kapcsolatban várjuk a leveleket.

    Név (kötelező)

    E-mail cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Kövess minket

    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
    • YouTube

    keresés

    PODCAST FELIRATKOZÁS

    • SpotifySpotify
    • Apple PodcastsApple Podcasts
    • DeezerDeezer
    • Podcast AddictPodcast Addict

    PODCAST TÁR

    Borravaló
    Borravaló
    Mogyoróval álmodik: Thummerer Vince
    Loading
    00:00 / 34:42
    Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
    RSS Feed
    • Mogyoróval álmodik: Thummerer Vince

      Mogyoróval álmodik: Thummerer Vince

      Dec 10, 2025 • 34:42

      Az érettségi előtt álló Thummerer Vince a különleges minőségű magvakat forgalmazó családi cég hajtómotorja: régi álma volt saját vállalkozást indítani, mára külpiacokra is tör. A Snackz sztori.

    • Hogyan utazzunk lazaccal? - rendhagyó könyvajánló

      Hogyan utazzunk lazaccal? - rendhagyó könyvajánló

      Nov 27, 2025 • 33:35

      Rendhagyó könyvajánló, egyben ötlet karácsonyi ajándékra: Umberto Eco Bábeli beszélgetés, Minimálnapló című kötete nem csak gasztrobubusoknak.

    • Aki meghalt a szegfűszegért: a Magellán-sztori 1.

      Aki meghalt a szegfűszegért: a Magellán-sztori 1.

      Nov 21, 2025 • 34:11

      Magellánról sokunknak az jut eszébe, hogy ő hajózta körbe a Földet. A története azonban sokkal több ennél, azzal együtt, hogy ő végül nem is hajózta körbe. Expedíciója azonban elképesztő változást hozott étkezési kultúránkban.

    • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

      Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

      Nov 13, 2025 • 34:51

      „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

    • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

      Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

      Nov 5, 2025 • 31:54

      Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

    • Mit adott nekünk Gundel Károly?

      Mit adott nekünk Gundel Károly?

      Oct 21, 2025 • 32:13

      Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

    • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

      Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

      Oct 16, 2025 • 36:22

      Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

    • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

      Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

      Oct 9, 2025 • 39:05

      Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

    • Bubik Szekszárdról - 1838

      Bubik Szekszárdról - 1838

      Sep 30, 2025 • 37:03

      Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

    • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

      Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

      Sep 23, 2025 • 15:21

      Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

    Facebook közösség

    Instagram

    Follow on Instagram

    Keresés

    Borravalo.hu – gasztrokultúra

    • Impresszum
    • Médiaajánlat
    • Szerzői jogok és feltételek

    VAN BARÁTUNK

    Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!