• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kapcsolat

Észrevételekkel, hirdetésekkel, médiaajánlattal kapcsolatban várjuk a leveleket.

    Név (kötelező)

    E-mail cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

    Kövess minket

    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
    • YouTube

    keresés

    PODCAST FELIRATKOZÁS

    • SpotifySpotify
    • Apple PodcastsApple Podcasts
    • DeezerDeezer
    • Podcast AddictPodcast Addict

    PODCAST TÁR

    Borravaló
    Borravaló
    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl
    Loading
    00:00 / 39:05
    Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
    RSS Feed
    • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

      Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

      Oct 9, 2025 • 39:05

      Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

    • Bubik Szekszárdról - 1838

      Bubik Szekszárdról - 1838

      Sep 30, 2025 • 37:03

      Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

    • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

      Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

      Sep 23, 2025 • 15:21

      Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

    • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

      Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

      Jun 24, 2025 • 35:54

      Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

    • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

      A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

      Jun 17, 2025 • 35:22

      Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

    • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

      Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

      Jun 11, 2025 • 39:18

      Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

    • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

      Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

      May 22, 2025 • 43:16

      A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

    • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

      Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

      May 19, 2025 • 40:42

      Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

    • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

      Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

      May 9, 2025 • 38:04

      Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

    • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

      Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

      Apr 24, 2025 • 38:08

      Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

    Facebook közösség

    Instagram

    Follow on Instagram

    Keresés

    Borravalo.hu – gasztrokultúra

    • Impresszum
    • Médiaajánlat
    • Szerzői jogok és feltételek

    VAN BARÁTUNK

    Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!