Karádi-Bergerék kifacsarták a hegyet, adtak hozzá némi citrust meg marcipánt, így született ez a bor.
Erdőbényén az egyik kihagyhatatlan pont a Karádi-Berger pince, minden évben a Bor, mámor? Bénye feszten történik ott valami, ha más nem, emberek heverésznek össze vissza a gyepen kezükben poharakkal. Ha netán úgy esne, hogy arra vetődik valaki, érdemes ezt a furmintot is kipróbálni, mesél benne a hegy.
Nyitáskor brutális ásványosság tör elő, elfedve először mindent, amit fajtajellegből adódóan várunk, mintha a sziklát facsarták volna ki. A Narancsi dűlő vulkáni tufatalaja érződik rendesen. Aztán jönnek a gyümölcsök, citrusfélék alapvetően, citrom és grépfrút, némi mandulás kesernye, de az érett alapanyag is visszaköszön, koncentrációban, extraktédességben, és ez marcipános jegyeket ad neki. Kb. 2500 forint palackja, így aztán 4 csillagra teszem.
Bor, mámor? Bénye, augusztus 12-14.-én ? program és részletek itt!