• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Karádi-Berger Narancsi Furmint 2008

2011-08-03 ● Kántor Endre

Karádi-Bergerék kifacsarták a hegyet, adtak hozzá némi citrust meg marcipánt, így született ez a bor.

Erdőbényén az egyik kihagyhatatlan pont a Karádi-Berger pince, minden évben a Bor, mámor? Bénye feszten történik ott valami, ha más nem, emberek heverésznek össze vissza a gyepen kezükben poharakkal. Ha netán úgy esne, hogy arra vetődik valaki, érdemes ezt a furmintot is kipróbálni, mesél benne a hegy.

Nyitáskor brutális ásványosság tör elő, elfedve először mindent, amit fajtajellegből adódóan várunk, mintha a sziklát facsarták volna ki. A Narancsi dűlő vulkáni tufatalaja érződik rendesen. Aztán jönnek a gyümölcsök, citrusfélék alapvetően, citrom és grépfrút, némi mandulás kesernye, de az érett alapanyag is visszaköszön, koncentrációban, extraktédességben, és ez marcipános jegyeket ad neki. Kb. 2500 forint palackja, így aztán 4 csillagra teszem.

Bor, mámor? Bénye, augusztus 12-14.-én ? program és részletek itt!

A fesztivál hivatalos oldala

Címkék: 2008, 4 csillag, Bor mámor Bénye, Erdőbénye, furmint, karádi és berger, Narancsi, Tokaj

← Fura halas ordinarium Komoly asztaltársaság →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!