• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Kolonics Olaszrizling 2011

2013-06-21 ● borravalo.hu

A 2009-es bátyus a Pannon Bormustra csúcsbora lett, mégpedig impozáns 87.8 ponttal (jól szerepelt a 2010-es is, épp csak három tizeddel csúszott le a plecsniről 85.7 pontjával).

Kolonics Károly boraiban oly sokszor fedezem fel (és emiatt már kézjegyének érzem) a finoman szárított virágos, gyógyfüves jelleget. Itt is szépen mutatja magát, persze kifejezetten minerális, mégis légies az illat. Szikár csonthéjasok is vannak bőven, egy kis mandulával együtt.

A kortyban szép savszerkezet, nagyon jó arányok, az illat szikársága ismét, de itt már fehér gyümölcsök formájában. Persze bazalt on bazalt. Sok kamilla és gyógyfű is van benne, feszes szerkezet szárított barackkal, hosszú utóízzel. A Somlói Borok Boltjának 2400 Ft-os áráért simán megvan az érték is, vaskos 5 csillag, remek példája a fajtának.

Somló Guide

Címkék: 2011, 5 csillag, Kolonics, olaszrizling, Somló

← Hollóvár Furmint 2011 Hollóvár Hárslevelű 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!