• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Magyar keserűlikőr Európa legjobbjai között

2013-04-25 ● Kántor Endre

A legjobb keserűlikőrnek választották a Berbence Bitter gourmetlikőrt a Destillatán, Európa egyik legrangosabb nemzetközi párlatversenyén.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra fejlesztése azért egyedülálló, mert az alapja nem ipari szesz, hanem minőségi Tokaji borpárlat és prémium szőlőpálinka. A benne található gyógynövénykivonat korábban aszúbor érlelésére használt hordóban érlelődik. Aztán a kész likőr később másik hordóba kerül, itt pihentetik.

A Berbence Bitter elnyerte a nemzetközi szakma tetszését, a Destillata Best Spirits Award 2013 italversenyen az egyik legjobb keserűlikőr, egyéb likőr kategóriában ezüstérmes lett. A tokaji italkülönlegesség a keserűlikőrök családján belül az édeskeserűk közé tartozik.

A ?berbence? szó jelentése bödön, kis hordó. A párlatok érlelésére használt 9 literes hordót nevezték berbencének, főleg Erdélyben, illetve a Zemplén környéki falvakban. A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra Vámosújfalun található. Prémium kategóriás pálinkákat és likőröket készítenek kézműves technológiával.

Címkék: Berbence, Berbence Bitter, destillata, keserű, keserűlikőr, likőr, párlat, Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra

← Legelérhetőbb áron a Lafite En primeur: harmadával olcsóbb a Margaux is →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!