• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Magyar keserűlikőr Európa legjobbjai között

2013-04-25 ● Kántor Endre

A legjobb keserűlikőrnek választották a Berbence Bitter gourmetlikőrt a Destillatán, Európa egyik legrangosabb nemzetközi párlatversenyén.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra fejlesztése azért egyedülálló, mert az alapja nem ipari szesz, hanem minőségi Tokaji borpárlat és prémium szőlőpálinka. A benne található gyógynövénykivonat korábban aszúbor érlelésére használt hordóban érlelődik. Aztán a kész likőr később másik hordóba kerül, itt pihentetik.

A Berbence Bitter elnyerte a nemzetközi szakma tetszését, a Destillata Best Spirits Award 2013 italversenyen az egyik legjobb keserűlikőr, egyéb likőr kategóriában ezüstérmes lett. A tokaji italkülönlegesség a keserűlikőrök családján belül az édeskeserűk közé tartozik.

A ?berbence? szó jelentése bödön, kis hordó. A párlatok érlelésére használt 9 literes hordót nevezték berbencének, főleg Erdélyben, illetve a Zemplén környéki falvakban. A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra Vámosújfalun található. Prémium kategóriás pálinkákat és likőröket készítenek kézműves technológiával.

Címkék: Berbence, Berbence Bitter, destillata, keserű, keserűlikőr, likőr, párlat, Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra

← Legelérhetőbb áron a Lafite En primeur: harmadával olcsóbb a Margaux is →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!