• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Majmok a szőlőben

2010-03-17 ● borravalo.hu

Dél-Afrika szőleit páviánok tizedelik meg. A kiéhezett majmok a szüretre váró érett szőlőket zabálják fel, a Western Cape borrégióban. A kár igen jelentős is lehet.

Míg nálunk a seregélyek okoznak károkat, úgy tűnik mindenkinek a saját faunájával kell megküzdeni: Western Cape-ben, a Franschhoek-völgyben található szőlőket csoportosan járó páviánok pusztítják, méghozzá igen hatékonyan, írta az AFP hírügynökség.

A jelentések szerint a galléros páviánok egy hét leforgása alatt könnyedén megzabálnak akár két tonna érett, szüretre váró szőlőt is. Ez pedig 1500-2000 palack bor kárt is jelenthet, mondta a La Petite Ferme pincészet vezetője, Mark Dendy-Young. A pincészet 40%-os kárt szenvedett a legutóbbi szüretkor.

dontpick470Ezt a táblát a páviánok egyszerűen figyelmen kívül hagyják…

Címkék: Dél-Afrika, kártevő, majom, pávián, western cape

← A világ legidősebb single maltja Pezseg a pezseg a pezseg a →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!