• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Maurus Királyleányka 2008

2011-04-24 ● Kántor Endre

Friss, virágos-gyümölcsös bor, valódi tavaszi csemege, szépen hangolt alkohollal, savval.

Ifj. Kamocsay Ákos munkásságát régóta figyelemmel kísérjük, Móron a borkészítésen túl a borkultúrával, gasztróval és vendéglátással kapcsolatos egyéb építő tevékenység is folyik, érdemes odafigyelni.

Ezt a bort best buynak minősíthetem, hisz 900 forint alatt jutottam hozzá, ami tényleg jó vétel. Friss, virágos-gyümölcsös illat, fehérvirágok és citrusok dőlnek intenzív illatából. Ízében is ropogós, citrusos, szőlőgyümölcsös, lecsengésben grépfruitosra fordul kicsit az ízvilág. Könnyed, finom kis bor, hozzá illő, tökéletesen záró csavarzárral és 12-es alkohollal, könnyed testtel és passzoló savakkal. Tavaszra, nyárra különösen jó, derék 3,5 csillag.

Címkék: 2008, 3.5 csillag, ifj. kamocsay ákos, Királyleányka, maurus, Maurus Borászat, Mór

← Borok tojáshoz, sonkához Gere Attila Portugieser 2010 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!