• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Megvan a biobor EU-szabályozása

2012-02-13 ● Kántor Endre

Brüsszel február 8-i közleménye szerint sikerült a tagállamoknak megegyezniük a bioborok szabályozásában.

A közlemény szerint mostantól az unióban forgalmazott címkéken szerepelhet a hivatalos ?organic wine?  felirat, ahelyett, hogy csak a ?made with organic grapes? szöveg lenne ott.

A szabályozás a 2012-es szürettől érvényes, és azok a pincészetek, melyek követik a szabályozást használhatják az EU hivatalos biotermék logóját is.

A szabályozás már régen várat magára, a kezdeményezés még 2007-ben indult el, a tárgyalások többször is befagytak, többek között olyan dolgokban nem tudtak megállapodni a tagállamok, mint az ilyen borokban megengedett kénszint.

A szabályozás már most vitákat szül: míg sokkal szigorúbb a hagyományos borkészítési szabályozásnál, addig sokkal megengedőbb azoknál a szabályoknál, melyeket a különböző bioszervezetek szerettek volna.

Címkék: bio, biobor, EU, szabályozás

← Tokaj-Hegyalja az első történeti táj 15 millió forintos whisky →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!