• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Opera Café és más újdonságok

2015-10-21 ● Kodela Mia

Az idén 33 éves Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte a Magyar Állami Operaház pályázatát, így ők alakíthatták ki a Hajós utcai új kávéházat, az első emeleti bárt és teraszt, valamint az Operaház és az Erkel Színház gasztronómiai kínálatát.

A koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták. ?A legjobb ötleteket és a működő rendszereket átültetve a legfrissebb és legjobb gasztronómiai egységet hoztuk létre a budapesti Operában, de teljesen friss, új elemek is bekerültek a koncepcióba.” ? mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője. Az Opera Gasztronómia keretében megújult a korábbi büférendszer, valamint új egységként megnyílt a kávéház az Operaházban, a Hajós utca felőli oldalon.

Az Opera Café egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház, szezonális terasszal és kilátással az Andrássy útra. A kávéházban kötetlen, de patinás környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet, vacsorát, egy délutáni süteményt, egy csésze kávét vagy egy pohár pezsgőt.

10455444_10153218582253181_172080869951069297_n

Az első emeleti Opera Café Bár egy órával előadás előtt nyitja meg kapuit és behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják az Operaház nézőit. A fő cél az volt, hogy a vendég ne sorban állással töltse az időt, így nagy gondot fordítottak a bár kialakítására a gyors kiszolgálás érdekében, valamint az új, szűk, de magas minőségű, elérhető árú kínálatra. A terasz is megújult, elegáns és szép környezetben lehet ezentúl az Andrássy úti panorámában gyönyörködni.

12105989_985689084820532_1221741419077291852_n

Az Erkel Színház bárja szeptember óta minőségi alapanyagokból készített szendvicsekkel és desszertekkel várja a látogatókat.

További terveik között szerepel többek között az online előrendelés a bárban, illetve a páholyok szünetben való közvetlen kiszolgálása, ezek még idén megvalósulhatnak.

Az sem mellékes, hogy mivel koccinthatnak a vendégek. A Kreinbacher Birtok pezsgői és borai közül válogatták össze a szűk, de izgalmas kínálatot, emellett a francia champagne-okat sem kell hiányolni, a Paul Bara és a Pol Roger házak pezsgőit kínálják a közönségnek.

12112357_985688964820544_530839288005232137_n

A belsőépítészeti és design tervezési folyamatokat a Ferenczy Noémi Díjjal kitüntetett Somlai Tibor belsőépítész végezte, aki már több projekten is dolgozott együtt a Zsidai családdal (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). A tervezőnek mindössze három hónap állt a rendelkezésére, a végeredmény pedig egy impozáns kávéház, valamint egy modern bár, ami jól illik az Ybl Miklós által tervezett épület falai közé.

Címkék: gasztro, Kreinbacher, opera café

← Gasztrotérkép az északi parthoz Tornai siker Hollandiában →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!