• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Öt új juniborász

2017-11-08 ● Kodela Mia

Öt új taggal bővült 2017-ben a Junibor, és új elnököt is választottak Gál Tibor személyében, valamint az elnökség is átalakult. A Junibor továbbra is a borászok új generációjának legfontosabb szervezete szeretne lenni, tömörítve az ország legtehetségesebb fiatal borászait.

A borászok új generációját összefogó Junibor ? Fiatal Borászok Egyesülete ? hagyományosan év végén választja meg az új tagokat. A szeptemberi Zöldszüret felhívására több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülünk 20 tehetséges szakember hozta el borait a budapesti kóstolóra, ahol a Junibor tagjai megismerhették a jelentkezőket. A kritériumok alapján az egyesületbe 35 év alatti borászokat vártak, a novemberi közgyűlésen a tagok 2/3-os támogatásával idén 5 jelentkezőnek szavaztak bizalmat.

juniborászok

Zsirai Kata (Tokaj)
Pálffy Attila (Balaton felvidék, Káli-medence)
ifj. Tiffán Zsolt (Villány)
Böjt Gergő (Eger)
Barcsa Botond (Neszmély)

Hernyák Tamás elnöksége lejárt, így ő leköszönt az elnöki posztról, a tagok teljes egyetértésben Gál Tibort választották a posztra.  ?A jövőre 10 éves Junibor az idei év végi közgyűlésen válaszutak elé került. A fiatalítás, a még szakmaibb belső rendezvényeink, az új elnökség reform programja, valamint a szervezetünk szakmai jelenlétének a megszilárdítása mind mind olyan mérföldkő lesz, amely új szelet adhat a Junibor vitorlájának. Nekünk pedig még több erőt, energiát a közösségi munkában, még több lehetőséget, kreatív megnyilvánulásokat a fiatal borászok számára? ? mondta Hernyák Tamás, aki ezek után is tevékeny részese lesz az egyesület életének.

?A Junibor az elmúlt közel 10 évben bontogatta a szárnyait. Szeretném, ha az elnökségem alatt kialakulna a működésének és céljainak az a rendszere, ami a következő évtizedekre megszilárdítja a Junibort, az ország legmeghatározóbb és véleményformáló borászati szervezeteként? ? mondta ifjabb Gál Tibor.

Ezzel együtt az elnökség összetétele is megváltozott, Árvay Angelika és Gere Andi kezdetektől a vezetőség tagjai voltak, ők most átadták a helyüket Laposa Zsófiának és Kovács Tamásnak. (Így az elnökség tagjai: Frittmann Péter, Hernyák Tamás, Gál Tibor, Laposa Zsófia, Kovács Tamás)

Az 5 tag bekerülése egyértelmű üzenet: a Junibor készen áll a vérfrissítésre és az új energiákra. Az egyesület mentor programokkal, Junibor Akadémiával készül az új időszakra, cél a csapaton belül összegyűjtött tudást és tapasztalatot átadni egymásnak ás a fiatal belépőknek. ?A Junibor célja, hogy egy olyan egymást segítő közösség legyen, mely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését szem előtt tartva tevékenykedik – a közgyűlésen meghatározó döntéseket hoztunk ennek szolgálatában, így nagyon izgalmas útra léptünk, mind szakmai, mind emberi szempontból? ? fogalmazott Laposa Zsófia.

Címkék: Junibor, Junibor Egyesület, Juniborászok

← V. Junibor és Gasztroünnep a borászok új generációjával Kiváló évjárat a dél-balatoni pincékben →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!