Osztrák vörös alapküvé került az asztalunkra, Leo Hillinger pincészetéből. Alap vörös házasítás ez, izgalmas minimalista csomagolásba rejtve, szép gyümölcsökkel, de kicsit sok alkohollal.
Az első dolog, ami szembeötlik, a csavarzár, ami arra enged következtetni, hogy friss cuccot tart a kezében az ember. Nos, a 25% Pinot Noir, 25% St. Laurent és 50% Merlot küvé nem egészen az a bozsolés bor, ugranak belőle ugyan a szilva, fahéj, feketebogyósok, de van egy kis érettség, aszalt gyümis jegyek és csoki már illatban, ízben meg pláne.
Aztán beugrik: ezt kérem bizony hordóban érlelték, ott vannak a jegyek, mégis csavarzárba került. A test közepes, a savak is, a tannin selymes, az alkohol meg a palack szerint 13%, bár szerintünk ez kicsit több, enyhén kilóg ugyanis, ez egyetlen visszája ennek a fertő-tavi bornak. Könnyebb olaszos kajákhoz, natúrsültekhez, gyümölcsmártásos húsokhoz, aszaltszilvával töltött göngyölt izékhez javasoljuk, 9,5 euró, ami 2600 Ft, ezért 3 csillagot kap.