• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Summerwine

2017-07-17 ● Kodela Mia

A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott.

fb_event_summerwine_2017_06_28_NAGY

?Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy 12-én, a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát? ? mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. ?Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk! Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!?

?Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém.? ? mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója. ?Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a 4 tökéletes ice-pop!?

Több alapanyaggal is kísérletezett a csapat, míg végül ezek lettek a kedvencek:

? Bolyki Pincészet ? Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom

? Miklós Csabi ? Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom

? Dúzsi Tamás Pincészete ? Rozé: Epres „rozéfröccs” jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom

? Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

DSC_1629

A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint ?az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!?

A 4 féle boros ice-pop a jövő héttől a tervek szerint a következő helyeken lesz kapható:

Divino Gozsdu ? mind a 4 féle
Anjuna Ice Pops boltok (Lövőház utca, Sas utca) ? a 4 féle íz váltakozva található majd meg a kínálatban + Anjuna triciklik
Homola Borterasz ? a 100% Balaton + sárgabarack
Miklóscsabi Pincéje ? Királyleányka + narancs, eper
Bolyki Pincészet ? Egri Bikavér + erdei gyümölcsök
Dúzsi Tamás Budapesti Borboltja ? Rozé + eper

Címkék: bolyki pincészet, Divino, Dúzsi Tamás, Homola Pincészet, ice pop, Miklós Csabi, summerwine

← Barangolás a Nagy- és Kis-Látó-hegy dűlőin az Etyeki Kúriával Puro ? egyedülálló bor született →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!