• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Summerwine

2017-07-17 ● Kodela Mia

A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott.

fb_event_summerwine_2017_06_28_NAGY

?Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy 12-én, a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát? ? mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. ?Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk! Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!?

?Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém.? ? mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója. ?Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a 4 tökéletes ice-pop!?

Több alapanyaggal is kísérletezett a csapat, míg végül ezek lettek a kedvencek:

? Bolyki Pincészet ? Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom

? Miklós Csabi ? Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom

? Dúzsi Tamás Pincészete ? Rozé: Epres „rozéfröccs” jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom

? Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

DSC_1629

A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint ?az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!?

A 4 féle boros ice-pop a jövő héttől a tervek szerint a következő helyeken lesz kapható:

Divino Gozsdu ? mind a 4 féle
Anjuna Ice Pops boltok (Lövőház utca, Sas utca) ? a 4 féle íz váltakozva található majd meg a kínálatban + Anjuna triciklik
Homola Borterasz ? a 100% Balaton + sárgabarack
Miklóscsabi Pincéje ? Királyleányka + narancs, eper
Bolyki Pincészet ? Egri Bikavér + erdei gyümölcsök
Dúzsi Tamás Budapesti Borboltja ? Rozé + eper

Címkék: bolyki pincészet, Divino, Dúzsi Tamás, Homola Pincészet, ice pop, Miklós Csabi, summerwine

← Barangolás a Nagy- és Kis-Látó-hegy dűlőin az Etyeki Kúriával Puro ? egyedülálló bor született →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint
Loading
00:00 / 34:51
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Nov 13, 2025 • 34:51

    „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!