• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szepsy szerint a borvilág

2010-09-13 ● Kántor Endre

Nem állunk nyerésre a 2010-es évjárattal, Szepsy István szerint. A borász hosszas interjúban beszélt a dolgok állásáról, arról milyen lehetőségei vannak a magyar bornak, milyenek a bormarketingnek. Érdemes meghallgatni.

Heimann Zoltán múltkori interjúját követően Szepsy István is hosszú interjút adott az inforádiónak. Ebben többek között arról esett szó, milyen is lesz a 2010 Tokaj-hegyalján, és mit tud tenni a Pannon Bormíves Céh a magyar borért. Szerinte a tokaj-hegyaljai későbbi érés miatt még szerencsés lehet, úgy öt hét múlva derül majd ki, milyen is lesz a minőség.

Sokat beszélt a politikáról, üzketet is ajánlott neki, hogy segítse a magyar bor ügyét: „A mi közös pénzünk az nagyon kevés ehhez. Én nagyon bízom benne, hogy a politika átérzi ennek a lehetőségét. Tehát üzletet ajánlunk, ha úgy tetszik, a politikának, hogy fedezze fel Magyarország természeti értékeit, ezen belül a borászatot, mert ez egy nagyon komoly, nagyon erős üzenet.”

Arról is beszélt, hogy milyen lehetőségei vannak Magyarországnak a nemzetközi mezőnyben. Elmondta azt is, hogy azzá válunk, amit fogyasztunk, és ez bizonyos mértékben kihat szellemi tevékenységünkre is. Érdemes meghallgatni.

Címkék: 2010, bormarketing, fogyasztás, hegyalja, kereskedelem, pannon bormíves céh. tokaj, piac, Szepsy, szüret

← Borszerda és jazz Bor, tudomány és Alice →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!