• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szóládi Merlot 2012

2015-05-05 ● borravalo.hu

A Kiskunfélegyházi Ótemplom szentelésének 250. évfordulója alkalmából készített bor a termelő és palackozó megjelölése nélkül.

Szóládi Merlot 2012

Az egyházközség protokoll bora a dél-balatoni borvidék szülötte. A címke szerint száraz és merlot-ból szűrték 2012-ben. A koronán már látszanak gránátos bemosódások. Az illat egyszerűbb bordóikra emlékeztető porossággal nyit, amit egy kis zöldfűszer támogat, valamint dohányosság.

A korty a dohányos vonalat viszi tovább meggykompóttal. Édeskés textúrája ellenére nyersnek érzem. Savai teljesen lelágyultak, tannin alig van benne. Ajándékba kaptam és mint érdekességet írom meg. Sem az értékéről, sem az alkotójáról nincs fogalmam, így árérték arányt sem tudok mondani.

Címkék: 2012, merlot, slukk, szólád

← A kékfrankos mátrai arca Boldog születésnapot Lumen! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!