• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szüret Móron ? programajánló

2009-09-18 ● borravalo.hu

A Kulturális Örökség Napjai (www.oroksegnapok.hu) rendezvény-sorozat keretében a Maurus Pincénél szeptember 19-én és 20-án szombaton és vasárnap egész hétvégés Szüretnyitó Bulit tart a Maurus!

Jó szívvel ajánljuk a szomjazó olvasónak az ifj Kamocsay Ákos celebrálta hétvégi hejehuját Mórott. Kamó jr, aki rendszeresen részt vesz a Borpult és a borravaló tesztjein is, elég súlyosnak ígérkező szüreti mulatságot rendez Móron, ahol ígéretes pincéjében szokta szűrni az anyagot. Szombaton délelőtt 10-kor kezdődik a Vénhegyen a szüret a pince mögötti szőlőben, melyre még korlátozott számban lehet jelentkezni ezen a mailcímen. A szőlőt hagyományos fapréssel és modern pneumatikus préssel is feldolgoztatik, így a résztvevők betekintést nyerhetnek a régi és az új technológiába is. Mustkóstolás, majd az elmúlt évek legszebb borainak bevizsgálása. A nap folyamán 13:00-kor, 15:00-kor és 18:00-kor pincebejárás, melyen ifj Kamocsay bemutatja be a pince borkészítési filozófiáját és a vendégek megkóstolhatnak néhány tartálymintát is. A pincebejárás és 3 fajta bor kóstolása ingyenes! Délutántól késő estig a grillteraszon és a parkolóban felállított rendezvénysátorban tánc jó zenére és Maurus borokra. Vasárnap délelőtt 10-től újra nyit a pince, így a szombati napról lemaradt borkedvelők is barátkozhatnak a Maurus-borokkal és a pincével.

további infó:

ifj. Kamocsay Ákos
tel: +36 30 2036944
www.maurus.hu

Címkék: Kamocsay, maurus, Mór, program, szüret

← Rotfront ? Várnapló 4. Fürtszerűség →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!