• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Téli rosé

2016-01-14 ● Kodela Mia

Ha most télen csak egy rosét kóstoltok meg, az ez legyen ? egy bulvárlap oldalán ilyen címmel jelenne meg ez a borleírás és kivételesen igazuk is lenne.

A vicces nevű rhone-i Domaine de la Mordorée (ugye mindenki érti, nem csak a Tolkien rajongók?) ?La Dame Rousse? roséjáról van szó, az apelláció Tavel. Organikus borászat, ami egyébként a nevét az erdei szalonka helyi becenevéről kapta.

foto

Ez a 2014-es cuvée Grenache, Cinsault, Syrah, Mourv?dre, Clairette és Bourboulenc házasítása. Visszafogott az illata, vakon és fekete pohárból simán fehérborra tippelhetnénk. Ízben szép gyümölcsösség jön, pirosbogyósok, némi mályvacukor, vérnarancs, fehér csokoládé, ánizs és virágosság. Az olajos textúra és a közepes test felvesz valamennyit a 14% alkoholból, de azért érezni benne. Gazdag, már-már silleres bor, ezt tovább erősíti a héjon áztatás miatti cseresség. A savai élénkek, a lecsengése meglepően hosszú.

A pincészet honlapján 5-7 évet adnak a bornak, lehet hogy én nem várnék addig vele, pláne, hogy a Drop Shopban most kapható, poharazzák is, úgyhogy érdemes megkóstolni.

Címkék: Cote-du-Rhone, Domaine de la Mordorée, La Dame Rousse, Rhone, Rosé, Tavel

← Janare Falanghina del Sannio DOP 2014 A Breitenbach Pince megújul →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!