• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Újra egri borkóstoló Budapest felett

2022-08-10 ● Kodela Mia

A tavalyi telt házas kóstolót követően az Egri Borműhely idén is a budapesti belváros egyik legszebb panorámáját nyújtó High Note SkyBarba hívja az egri borok kedvelőit. A tizenegy egri pincészet széles borkínálatot vonultat fel az augusztus 25-én megrendezésre kerülő kóstolón, amelyre elővételben már elindult a jegyértékesítés.

Az Egri borvidék legkedveltebb pincészetei közül tizenegyet tömörítő Egri Borműhely teljes tagsága jelen lesz a szüreti időszak berobbanása előtti utolsó nagyszabású kóstolón. Az eseményen biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét, hiszen sok különböző bort lehet majd egymás mellett kóstolni a borvidék két meghatározó bortípusából, az egri csillagból és az egri bikavérből. De emellett a borászok készülnek többek között olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, rajnai rizling, kékfrankos és pinot noir borokkal, és persze nem feledkeznek el a rozé- és pezsgőrajongókról sem.

A sétálókóstoló különleges lehetőséget kínál arra is, hogy a vendégek összehasonlítsák a borvidék három eredetvédelmi kategóriába sorolt borát: a gyümölcsös classicusokat, az érlelt superiorokat, valamint a csúcsborokat jelentő grand superior tételeket, amelyek kizárólag egyetlen dűlő terméséből készülhetnek.

?Tavaly nemcsak a vendégek, hanem mi borászok is nagyon szerettük ezt a rendezvényt. A gyönyörű helyszín, a csodás kilátás, az egész esemény hangulata remek volt, a vendégek pedig nagy érdeklődéssel hallgatták, hogy mit mesélünk az egri borokról. Nem volt kérdés, hogy alig várjuk a következő alkalmat, ami végre eljött!? ? mesél lelkesen a Tóth Ferenc Pincészettől Tóth Katalin a kóstolóról.

borkostolo_budapest_felett_2A borkóstolónak a tavalyi évhez hasonlóan a főváros egyik legeredetibb szállodája ad otthont. Ahogyan arról a luxusszálloda lobbija is árulkodik, a hotel belsőépítészeti kialakítását a zene inspirálta. Az elismert belsőépítész, Varró Zoltán a szálloda négy szárnyát négy eltérő zenei stílus hatására alakította ki, a szobákat pedig olyan zenei ikonok inspirálták, mint Maria Callas, Luciano Pavarotti, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, James Brown vagy a Rolling Stones. Az Aria Hotel Budapestet mindössze másfél évvel a megnyitóját követően a TripAdvisor Travelers? Choice Awards New York-i díjátadóján a Világ Legjobb Szállodájának választották. A borkóstolónak a hotel tetején húzódó többszintes High Note SkyBar ad otthont, különleges rálátást kínálva a Bazilikára és a budapesti belvárosra.

A kóstolón az alábbi pincészetek vesznek részt: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet.

Online jegyvásárlás:
https://bit.ly/3Q3oQfE

További információk:
https://www.egribormost.hu/esemeny/borkostolo-budapest-felett-egri-bormuhely-x-high-note-skybar/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1072347930069629

(Fotók: Kőrösi Tamás)

← Világszerte ismert balatoni fotók a füredi borászatban Boros Bronzvasárnap →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Error: No data found, Try connecting an account first and make sure you have posts on your account.

Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 16-May-25 02:04:27 PDT. The current time is Sunday, 18-May-25 02:44:37 PDT.

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!