• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Újra egri borkóstoló Budapest felett

2022-08-10 ● Kodela Mia

A tavalyi telt házas kóstolót követően az Egri Borműhely idén is a budapesti belváros egyik legszebb panorámáját nyújtó High Note SkyBarba hívja az egri borok kedvelőit. A tizenegy egri pincészet széles borkínálatot vonultat fel az augusztus 25-én megrendezésre kerülő kóstolón, amelyre elővételben már elindult a jegyértékesítés.

Az Egri borvidék legkedveltebb pincészetei közül tizenegyet tömörítő Egri Borműhely teljes tagsága jelen lesz a szüreti időszak berobbanása előtti utolsó nagyszabású kóstolón. Az eseményen biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét, hiszen sok különböző bort lehet majd egymás mellett kóstolni a borvidék két meghatározó bortípusából, az egri csillagból és az egri bikavérből. De emellett a borászok készülnek többek között olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, rajnai rizling, kékfrankos és pinot noir borokkal, és persze nem feledkeznek el a rozé- és pezsgőrajongókról sem.

A sétálókóstoló különleges lehetőséget kínál arra is, hogy a vendégek összehasonlítsák a borvidék három eredetvédelmi kategóriába sorolt borát: a gyümölcsös classicusokat, az érlelt superiorokat, valamint a csúcsborokat jelentő grand superior tételeket, amelyek kizárólag egyetlen dűlő terméséből készülhetnek.

?Tavaly nemcsak a vendégek, hanem mi borászok is nagyon szerettük ezt a rendezvényt. A gyönyörű helyszín, a csodás kilátás, az egész esemény hangulata remek volt, a vendégek pedig nagy érdeklődéssel hallgatták, hogy mit mesélünk az egri borokról. Nem volt kérdés, hogy alig várjuk a következő alkalmat, ami végre eljött!? ? mesél lelkesen a Tóth Ferenc Pincészettől Tóth Katalin a kóstolóról.

borkostolo_budapest_felett_2A borkóstolónak a tavalyi évhez hasonlóan a főváros egyik legeredetibb szállodája ad otthont. Ahogyan arról a luxusszálloda lobbija is árulkodik, a hotel belsőépítészeti kialakítását a zene inspirálta. Az elismert belsőépítész, Varró Zoltán a szálloda négy szárnyát négy eltérő zenei stílus hatására alakította ki, a szobákat pedig olyan zenei ikonok inspirálták, mint Maria Callas, Luciano Pavarotti, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, James Brown vagy a Rolling Stones. Az Aria Hotel Budapestet mindössze másfél évvel a megnyitóját követően a TripAdvisor Travelers? Choice Awards New York-i díjátadóján a Világ Legjobb Szállodájának választották. A borkóstolónak a hotel tetején húzódó többszintes High Note SkyBar ad otthont, különleges rálátást kínálva a Bazilikára és a budapesti belvárosra.

A kóstolón az alábbi pincészetek vesznek részt: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet.

Online jegyvásárlás:
https://bit.ly/3Q3oQfE

További információk:
https://www.egribormost.hu/esemeny/borkostolo-budapest-felett-egri-bormuhely-x-high-note-skybar/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1072347930069629

(Fotók: Kőrösi Tamás)

← Világszerte ismert balatoni fotók a füredi borászatban Vulkanikus Borok Fesztiválja →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!