• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vajra Nebbiolo 2011 Langhe

2014-09-25 ● borravalo.hu

Ha azt mondom Piemonte, a jóérzésű borisszának rögtön a nebbiolo ugrik be. Olaszul a „nebbia” ködöt jelent, utalás ez a környék speciális klimatikus viszonyaira. Az viszont egészen tiszta, hogy az olasz harctéren a borvidék s borai abszolút arisztokratikus játékosok.

A pince honlapja ízléses, de sok érdemi infót nem tartalmaz, lássuk a bort. Izgalmas, friss, elegáns illata van tele eperrel és egzotikus fűszerekkel. Mutatkozik egy kis földesség is. A korty beváltja az illat ígéretét és lendületes savakkal, határozott tanninnal hozza ugyanazokat a gyümölcsös és fűszeres jegyeket, megspékelve valami nemes bájjal, ami a lecsengésben is megmarad. Bevallom nagyon rajongtam ezért a borért, pedig erős sorban kóstoltam – pedig ez kvázi a belépő szint a nebbiolo világába.

Akinek van, fektesse, ha kibontakoznak a tercier aromák, még szebb lesz. Most bárányt sütnék hozzá, ha maradt volna a palackban. A finewines.hu-nál kapható 4200 Ft-ért, de többet tud az áránál, 4,5 csillag.

Címkék: 2011, 4.5 csillag, Langhe, nebbiolo, piemonte, Vajra

← Ascheri Dolcetto d’Alba San Rocco 2012 Heimann sor a feszten →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!