• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Várvölgy Balatoni Irsai Olivér

2011-08-16 ● Kántor Endre

Ismét árérték bajnokot leltem, ez a bor jelenleg az 1000 forintos lélektani határ alatt leledzik a nagy hiperek polcain.

Egyszerű, tiszta, alapvetően citrusos jegyeket felmutató cucc ez, melegben jól lehűtve, fröccsnek is kiváló. A termelővel, palackkal, branddel még soha előtte nem találkoztam, de kiugrott a polcról, főleg a kategóriájában lévő címkék közül.

Évjárat nincs rajta, az új termékleírások alapján ez azt jelenti, hogy nincs 85%-ban azonos évjáratból. kategória szerint tájbor (OFJ), a Balatoni borrégióból, a név miatt valószínűsíthető, hogy várvölgyi (a Keszthelyi-hegység szélén található, Balaton-felvidéki borvidéki település, Tapolcától keletre) szőlőkből, de ez persze nem biztos. Az Irsai fajtajegyeit nem kimondottan hordozza, némi virágosság ugyan van benne, de inkább a citrusosság dominál, citrom és grapefruit alakjában, rövid, egyszerű, könnyed szerkezet, kimondottan jól iható, szóval igazi bulibor. A csavarós kupak nagyon tetszetős, több ilyen kellene, 1000 forint alatt pedig nagy árérték bajnok. Derék 2,5 csillag.

Címkék: 2.5 csillag, árérték, Balaton, Balatoni borrégió, irsai olivér, Várvölgy

← Tornai és Fekete Dorombor száraz 2010 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!