• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Warre’s 1963 Vintage Port

2010-02-17 ● borravalo.hu

Hússzínű bor, egészen kifakult gránát éllel. Irgalmatlanul sok üledék gyűlt össze a palackban, dekantálás nélkül csak szilás technikával élvezhető.

Illatra meggy még inkább meggylekvár ugrik be elsőre, aztán szárított áfonya, a gyümölcsösség még több mint négy évtized után is döbbenetesen erős. Mindezzel együtt a korát nem tagadhatja le, oxidált illatok is vannak itt, leginkább friss dió.

warres1963_470

A bor édes, a sav közepes, a tanninok szintén a jó középre koptak le (valszeg zsenge korában azért elég durvák lehettek, nem véletlenül kell ezekkel várni legalább 15 évet!). Az alkoholtartalom új korában 20%abv volt, amiből jócskán maradhatott, merthogy továbbra is magas a szesz. Ízében is a gyümölcsösség dominál, leginkább ribizli- és meggylekvár, itt egy kicsit erősebben érezhető a dió. A bor teste nagy, és a komplex ízek jó soká maradnak, a lecsengés kifejezetten hosszú és melengető.

Öt csillag, ez, a rezignált hétszentségeteket, hát hogy a fenébe ne volna annyi! Mit gondoltok, ti hogy a jó francba fogtok kinézni 47 évesen?

Címkék: 1963, 5 csillag, Porto, portói, warre's

← Bock Villányi Rosé Cuvée 2009 Kvikk Cvakk →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!