• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Warre’s 1963 Vintage Port

2010-02-17 ● borravalo.hu

Hússzínű bor, egészen kifakult gránát éllel. Irgalmatlanul sok üledék gyűlt össze a palackban, dekantálás nélkül csak szilás technikával élvezhető.

Illatra meggy még inkább meggylekvár ugrik be elsőre, aztán szárított áfonya, a gyümölcsösség még több mint négy évtized után is döbbenetesen erős. Mindezzel együtt a korát nem tagadhatja le, oxidált illatok is vannak itt, leginkább friss dió.

warres1963_470

A bor édes, a sav közepes, a tanninok szintén a jó középre koptak le (valszeg zsenge korában azért elég durvák lehettek, nem véletlenül kell ezekkel várni legalább 15 évet!). Az alkoholtartalom új korában 20%abv volt, amiből jócskán maradhatott, merthogy továbbra is magas a szesz. Ízében is a gyümölcsösség dominál, leginkább ribizli- és meggylekvár, itt egy kicsit erősebben érezhető a dió. A bor teste nagy, és a komplex ízek jó soká maradnak, a lecsengés kifejezetten hosszú és melengető.

Öt csillag, ez, a rezignált hétszentségeteket, hát hogy a fenébe ne volna annyi! Mit gondoltok, ti hogy a jó francba fogtok kinézni 47 évesen?

Címkék: 1963, 5 csillag, Porto, portói, warre's

← Bock Villányi Rosé Cuvée 2009 Kvikk Cvakk →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!