Alisca, Pesten, nekünk

Ritkán fordul elő, hogy ennyi szekszárdi bort lehetne kóstolni a fővárosban. Az ellustult fogyasztói elitnek csak annyit kell tennie, hogy elvonszolja tespedt potrohát a Budapest Szíve program által környezetében megújult Károlyi Palotába, ahol semmi más dolga nincs, minthogy kifizesse a több, mint méltányos belépőt, tartsa a mellékelt poharát, és figyeljen a megjelent borászok valamelyikére.

A május 20-án, délután kezdődő programban a házigazda szerepét játssza a:

Bodri Pincészet, Bősz Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Pincészet, Fritz Pincészet , Gallus Pincészet, Heimann Családi Birtok, Márkvárt Pincészet, Mészáros Pincészet, Módos Borászat, Németh Családi Pincészet, Pálos Miklós Borműhely, Sebestyén Pincészet, Takler Pincészet, Remete Pince (Vesztergombi József), Tringa Pincészet , Tüske Pincészet, Vesztergombi Ferenc és Vida Péter.

Hogy mire lehet számítani? Hadd adjunk pár tippet a legutóbbi írások alapján:

Szekszárdiak is arattak Bordeaux-ban

Vida Szekszárdi Merlot 2008

Quo Vadis, kadarka?

Mert megérdemlik 2: A remete barlangja

Eper és vér – néhány Heimann-bor ürügyén

Hogy az elején miért illettem így a tisztelt pesti publikumot? Hát mert most, hogy megvan az M6-os arra sincs mentség, hogy nem rohan le Szekszárdra az ember szanaszéjjel vásárolni magát pincéknél. Arra meg aztán végképp nincs, ha azt kihagyjuk, mikor ezek a borászok fogják magukat, Pestre jönnek, és összedobnak egy ilyen kóstolót.  Tehát, még egyszer, hogy senkinek ne legyen mentsége a távolmaradásra:

alisca470_1

Higyje el mindenki: érdemes elmenni, megéri.

Hozzászólások

 1. akov mondta

  Aki szemfüles volt és nem volt rest, az résztvett a szekszárdi aranyérmes borok kóstolóján. Egyébként ha kint vagy az M6-oson és nagyjából betartod a sebkorlátokat, akkor 1 óra 10 perc az út.

  Aki megy, a következő borokra figyeljen nagyon: Heimann Franciscus, Takler Bartina (esetleg CF és CS reserve), Mészáros Merops, CS Reserve, Eszterbauer borai általában, no és Pálos Miki kékfrankosa (a defacto nagypalackos, ami csak tervben van, de ha kóstoltatja, akkor rámozdulni…).

  Meg kell jegyezni, hogy olyan komoly és mégis elegáns kékfrankos, mint Mikié, nem nagyon kóstoltam… nála van Mo-n sajnos a kékfrankos-tudományból a tutti.

  A fenti lista azért szűkebb, mint a szekszárdi volt…

 2. Kántorbandi mondta

  nagyon ott van a miki cabfranc-ja is, csak erős idegzetőeknek, 16 fölötti alkohollal. a listával nagyjából egyetértek, persze lesz ott még pár izgalom, és ne tessék feledni a könnyed, igazi nyári vörösöket sem. Az 70 perc pedig nagyon igaz, és nagyon jó, végre!

Minden vélemény számít!