Bedőlt a Bor és a Társa Kft.

Bedőlt az egyik legmenőbb borbolthálózatot üzemeltető cég, a Bor és a Társa Kft., a vállalkozás által jellemzően felkapott plazákban üzemeltetett egységek már jó ideje bezártak – írta a hvg.hu.

“A Bor és a Társa a maga nemében egyedülálló, magyar tulajdonú vállalkozásként indult, kizárólag minőségi, főként kézműves borokat és prémium delikát termékeket kínáló üzleteinkben ötvöztük a tradíciót a kiemelkedő minőséggel, s megpróbáltuk összeválogatni hazánk és a nagyvilág legkiválóbb bor- és delikátkülönlegességeit.” – olvasható a cég honlapján. Mindez nagyon szép, de nem jött be. A jobb bevásárlóközpontokban üzleteket fenntartó Bor és a Társa Kft.-t a napokban felszámolási eljárás alá vonták – írta a hvg.hu.

A 2003 májusában 3 millió forint jegyzett tőkével alapított, a prémium szegmenst megcélzó vállalat a MOM Park, az Allee és az Árkád bevásárlóközpontokban üzemeltett exkluzív – nemcsak borral, de egyebek mellett spanyol és olasz sonkákat, valamint sajtokat és kiegészítőket is forgalmazó – üzleteket, amelyek közül ma már egyik sem működik. A boltok egyikét sem lehetett elérni telefonon, s a társaság honlapja sem működik. A MOM Parkban lévő üzlet helyén egyébként az ágazat egyik nagyágyúja, a Bortársaság nyitott boltot.

A Bor és a Társa Kft.-t magyar magánszemélyek alapították, a két alapító közül ma már csak egyikőjük, Téglássy Balázs jegyzi a vállalkozást, Palotai Zoltán helyére további, szintén magyar magánszemély tulajdonosok léptek be. Érdekesség, hogy a távozott alapító a kilépése előtt nem sokkal létrehozott Bortársaság Boltok Kft.-t is alapítóként jegyzi, s máig tulajdonosa – az azonos székhelyű Budapest Bortársaság Kft.-vel együtt –, néhány hónapig mindkét cég tulajdonosi körében benne volt.

A Bor és a Társa Kft. forgalma az elmúlt három évben jelentősen visszaesett, 2010-ben és 2011-ben még 100, illetve 110 millió forint feletti árbevételből minimális, egymillió forint alatti nyereség jött össze, 2012-ben a már csak 47 milliós forgalom nyomán csaknem 23 millió forint veszteség keletkezett.

Minden vélemény számít!